01:06Sahra yine şaşırtıyorİlçeye bağlı Keben Mahallesi'nde yaşayan Songül Sarıkaya, Değirmendere mevkinde işlettiği restoranın yanındaki derede bir süre önce ördek ve kaz beslemeye başladı. Hayvanlarını beslerken dere kenarındaki yumurtalarını fark eden Sarıkaya, her gün toplayarak, işletmesine gelen misafirlerine sunuyor.
Günde 15-20 yumurta topladıklarını belirten Sarıkaya, "Manzara olsun diye burada akan dereye ördek ve kazlar bıraktık. Onlar da akan suyun kenarlarına yumurtluyorlar. Biz de burada günlük topluyoruz, misafirlerimize ikram ediyoruz. Hayvanlar derede yaşayıp attığımız ekmek ve kendi buldukları gıdalarla besleniyor. Sadece biz değil tüm köy halkı topluyor yiyor. Zaman zaman sokak köpekleri de dereye gelerek paylarını alıyor" dedi.
‘TADI ÇOK LEZZETLİ’
Yumurtaların oldukça lezzetli ve besleyici olduğunu dile getiren Sarıkaya, "Şifa niyetine yiyoruz. Tadı çok lezzetli. 'Suyun içinde kalan yumurtalar bozuk değil mi?' diye sorunlar oluyor. Su soğuk olduğu için yumurtalar bozulmuyor. Günde 15-20 tane yumurta bırakıyorlar ve bizler toplayıp ağız tadıyla yiyoruz" diye konuştu.
00:4765 ilde uyuşturucu operasyonu; 768 gözaltı
02:08Bayraktar Kızılelma akıllı filo otonomisiyle kol uçuşunu başarıyla tamamladı
09:10Güller ve Günahlar yılı zirvede kapattı
06:05Trafik kazası nedenlerinde 'sürücü kusuru' açık ara ilk sırada
07:52'En iyi turizm köyleri' listesine giren Barbaros’un ziyaretçileri, sanatla ağırlanıyor
05:53Antalya'da yarım milyona yakın caretta yavrusu denizle buluştu
00:24Çin, ‘Fengyun-4 03’ uydusunu uzaya gönderdi