Oynatma Listesi
VİDEO

Hakemler, ‘Hayatla Barış’ filmini izledi

Ankaralı hakemler, Ampute Milli Takım oyuncusu Barış Telli’nin hayatının anlatıldığı ‘Hayatla Barış' filmini izledi. Milli sporcu Telli de filmi izleyenler arasında yer aldı.

Ankara bölgesi klasman hakemleri, eş ve çocuklarıyla birlikte 23 Şubat’ta vizyona giren ‘Hayatla Barış’ filmini izlemek için sinemada bir araya geldi. Ampute Milli Takım oyuncusu Barış Telli’nin hayatının anlatıldığı filmi eski hakem Metin Tokat, babası eski hakem Talat Tokat, Süper Lig hakemleri Alper Akarsu ve Burak Pakkan ile birlikte birçok klasman hakemi ile filmde hayatı anlatılan Barış Telli birlikte izledi.

BARIŞ TELLİ: BU BİR İLHAM FİLMİ

Hayatını anlatan filmi hakemlerle birlikte izleyen milli sporcu Barış Telli, “Hakemlerimiz baş tacımız, böyle bir etkinlik yapıp beni davet ettikleri için çok teşekkür ederim. Hepsi ailesini alıp gelmiş, çocuklarını getirmiş. Bu bir ilham filmi aslında; çocuklarımıza, gençlerimize, ailelere ne kadar çok izletirsek dünya o kadar çok güzelleşir, başarılarımız artar. Hakemlerimizle hep sahada karşı karşıya geldik. Ama şimdi bu kadar güzel insanı bir arada gördüğüm ve onların mutluluğuna şahit olduğum için gururluyum" ifadelerini kullandı.

Haziran ayında Fransa’da düzenlenecek olan Ampute Avrupa Şampiyonası'na iddialı hazırlandıklarını belirten Barış Telli, "İsmail Temiz hocamızla birlikte yoğun şekilde hazırlanıyoruz. Bu kupayı daha önce almıştık, bir yenisini daha alarak ülkemizi mutlu edip taçlandırmak istiyoruz" dedi.

METİN TOKAT: HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEMEK LAZIM

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkan adayı eski hakem Metin Tokat, "Filmi değerli sporcu Barış Telli ile yan yana izledik, çok duygulandık. Yaşamının bu yönünü hiç bilmiyorduk. Biz sadece onu Ampute Milli Takımı’ndaki başarılarıyla, Survivor'daki başarısıyla, hayatla barışıklığıyla tanıyorduk. Ama yaşadıklarını gördükten sonra söylenecek kelime bulamıyorum. Demek ki her şey mücadele, hiçbir zaman vazgeçmemek lazım. O bunu gösterdi, hırsını gösterdi. Ve birçok kişiye rol model oldu. Bu çok önemli, hiçbir zaman için ne olursa olsun hayata küsmemek lazım. Bir yerde eksiğimiz olsa da onu tamamlayacak farklı güçlerimiz vardır. Herkesin bu filmi izlemesini isterim, çünkü alınacak çok şey var. Yaşadığı zorluklara rağmen böyle mutlu, kendiyle barışık, büyük başarıları imza atmış Barış kardeşimiz. Şimdi Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorlar, ona ve tüm Ampute Milli Takım sporcularına başarılar dilerim" diye konuştu.

"BİZİM TARAFTARIMIZ OLMADIĞI İÇİN YALNIZ KALIYORUZ"

Son dönemlerde hakemlere yönelik artan eleştirilerle ilgili de konuşan Metin Tokat, "Hepimiz insanız, sadece maçtaki düdüğü, bayrağı ve kartlarıyla hakemlere bakmamak lazım. Hakemler de toplumun parçası. Onları sahada verdikleri kararlar nedeniyle kötü, ayrı bir konuma getirirsek, ayrıştırırsak, öz güvenlerini kaybettirirsek, kulüpler ve kulüp başkanları nezdinde ve her maçtan sonra spor programlarında her şeyin tek suçlusu gibi gösterirsek çözüm bulamayız. Türk futbolunda tek sorun hakemler değil, çok fazlası var. Ne yazık ki bizim taraftarımız olmadığı için yalnız kalıyoruz. TFFHGD Genel Başkanlığı’na sırf bunlar için aday oldum. Artık bir şeylerin değişmesi, hakemlerimizin sesinin çıkması gerektiğini düşünüyorum. Hakemleri birleştirirsek, güçlerimizi bir araya getirirsek toplumdaki bize karşı olan bakış açısını iyi ilişkilerle, başarılarla, iletişimle geçiştirirsek hem Türk futbolu, hem de hakem camiası kazanır” açıklamasında bulundu.

Ercan ATA-Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER