04:37Avcılar'da İSKİ'nin çalışma yaptığı sokakta göçük; yaralanan işçi hastaneye kaldırıldıİlçedeki Göksu Mahallesi'nde çiftçi Mustafa Yılmaz'a ait serada gerçekleştirilen hasat etkinliğine, İlçe Kaymakam Vekili İsa Uğur, Mersin Orman Bölge Müdürü Rıfat Ataş, Mersin Orman ve Köy İlişkileri Dairesi (ORKÖY) Müdürü Necmi Poscu ile ilgililer katıldı. Etkinlikte konuşan Kaymakam Vekili İsa Uğur, en erken hasatlardan birisinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu tarz erkenci projelerin ülke genelinde daha yaygın hale gelmesini temenni ediyoruz" dedi.
'ÖNE ÇEKMİŞ OLDUK'
Sera sahibi Mustafa Yılmaz da 1 dönümlük alanda 3 yıldır serayla uğraştığını belirterek, "Seramızda ORKÖY yüzde 20'si hibe olmak üzere yüzde 50 destek verdi. Biz de kalan miktarı karşıladık. Açık alandı, kapattık, seraya çevirdik. Şubat ayındayız, eriğimizi çıkardık, ilk hasadımızı yaptık. Dışarıda olsaydı bu hasat, Nisan'ın 20'si, 30'u, civarında olurdu. Ciddi şekilde öne çekmiş olduk" diye konuştu.
HER PAKETTE 9 TANE ERİK
Yılmaz, iç piyasanın yanı sıra yurt dışına ihracat da yaptıklarını belirterek, bölgede erkenci üretimi sadece kendisi yaptığı için talebe yetişemediğini, devletin daha fazla destek vererek üretimin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Diğer yandan sezonun ilk erikleri, kilosu 8 bin liradan alıcı buldu. Paketlere 9'ar adet konulan toplam 24 kilo erik, İstanbul'a gönderildi.
06:21Türkiye'nin kozmetik pazar büyüklüğü 3,7 milyar dolar
01:27Taksi durağında kendisini tabanca ve bıçakla yaraladı
06:28Erzurum Devlet Tiyatrosu, kırsaldaki öğrencileri tiyatroyla buluşturdu
05:03Dünyanın en iyi 100 çorbası arasına giren beyrana kışın yoğun ilgi
01:32Sındırgı'da depremde ağır hasar alan binaların yıkımı sürüyor
06:02Esenyurt'ta hafriyat kamyonunun çarptığı motokurye öldü; kaza kamerada
00:59Park halindeki otomobilin teybini 46 saniyede çaldı, o anlar kamerada