Oynatma Listesi
VİDEO

Pınar ve TEGV iş birliğiyle Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşacak

Yaşar Topluluğu markalarından Pınar'ın Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.

 

Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı projesi kapsamında Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı ile Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu, Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, Yaşar Birleşik Pazarlama Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu ve TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol ile TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı Adıyaman Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'na ziyaret gerçekleştirdi. Tasarım Mucitleri Ateşböceği'nde çocukların katılımıyla Pınar Çocuk Resim Atölyesi de düzenlendi. Çocuklar, atölyede 2050 yılındaki dünyayı hayal ederek resimler çizdi.

 

HEDEF TASARIM ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEYEREK GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

 

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, 100 yıllık Cumhuriyetimizin 50 yıllık Pınar'ı olarak bundan 50 sene önce sağlıklı nesiller yetiştirmeyi görev edindiklerini belirterek “Bugün hala ülkemizin yarınlarına umut olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

 

İdil Yiğitbaşı, “Geçen sene yaşanan depremin ardından bölgedeki çocuklara destek olmak adına Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Ateşböceği Öğrenim Birimleri projesine sponsor olarak Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ını yola çıkardık ve Adıyaman'da eğitimlere başladık. İlk etapta bin 500 çocuk eğitim aldı, farklı okullarda olmak üzere toplamda da 7 bin 500 çocuk eğitim alacak. Bu eğitimlerin yıllarca devam etmesini hedefliyoruz. Eğitimlere bakarsak çocuklar mutlu, dolayısıyla biz de mutluyuz. Yıllardır eğitime destek veren bir grup olarak böyle bir eğitim projesi başlatmaktan gurur duyuyoruz. Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ının devamlılığını sağlayacağız" diye konuştu.

 

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol da 6 Şubat'taki depremin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ni seferber ederek bölgeye ulaştırıp eğitimlere başladıklarını belirtti.

 

M. Özalp Birol, şunları aktardı:

 

“Deprem bölgesindeki çalışmalarımıza özellikle önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ve vakfımızın kurucu mütevellilerinden olan Selçuk Yaşar tarafından kurulan Yaşar Topluluğu markalarından Pınar'ın yapım ve işletme sponsorluğunu üstlendiği Tasarım Mucitleri Ateşböceğimiz, çocukların tasarım alanındaki çalışmalarını desteklemek ve onları cesaretlendirmek için özel olarak tasarlanmıştır. TEGV Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 1995'ten bugüne yaşamına dokunduğumuz 3 milyon 200 bini aşkın çocuğumuz adına Pınar'a içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bundan sonra da Pınar ile yeni projeler ve iş birlikleri hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyacağız"

 

TIR’da eğitim alan çocuklar ise projeden faydalandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. 2050 hayallerini çizen öğrenciler uçan araba, ev, halı, ve robot resmederek etkinlik sayesinde duygularını rahatça ifade etmekten memnun olduklarını söyledi.

 

TASARIM MUCİTLERİ ATEŞBÖCEĞİ EĞİTİM PROGRAMI

 

Tasarım Mucitleri Ateşböceği Eğitim Programı, ilköğretim çağındaki çocukların Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri olarak tanımlanan gerçek hayat problemlerini tanımaları ve bu hedefler üzerine çözümler üretebilmeleri için gruplar halinde empati, tanımlama, tasarlama, prototipleme ve test etme aşamalarını gerçekleştirmek üzerine kurgulanan eğitim içeriğiyle çocuklara ulaşıyor.

 

TEGV oluşturduğu eğitim modeliyle; çocukların öğrenme, eleştirel ve kişisel becerileri güçlendirmek, sosyal, duygusal, bilişsel, akademik becerilerini desteklemek ve her an değişen ve gelişen global dünyada oryantasyon becerileri yüksek bireyler olarak yetişmelerine destek olmayı amaçlıyor.

 

Tasarım Mucitleri Ateşböceği'nde, birlikte ve yaparak öğrenme yaklaşımı ile kurgulanan içerikle, çocukların 3 boyutlu yazıcılar, 3 boyutlu tasarım kalemleri, elektronik kartlar, sensörler, motorlar, geri dönüşüm malzemelerini tanımaları ve sürecin sonunda bu araçları kullanarak gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretecekleri bir proje geliştirmeleri hedefleniyor.

Gül KABA DEMİR-Özenç KILIÇ/ADIYAMAN, (DHA) -

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER