05:03Elektrik işçileri zorlu kışa hazırlanıyorTürkiye’nin en büyük yapay zeka festivali ‘CANİKFEST Yapay Zeka Yolculuğu’ kapsamında Samsun’a getirilen yapay zeka destekli robot Festman, Canik İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne getirildi.
Burada yapılan işlemle Festman’a ‘Canik Festman Canik’ adıyla fahri kimlik belgesi verildi.
İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Kök, böyle bir mühendisliğe fahri nüfus kimliği vermekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Canik Belediyemiz, yapay zeka teması altında CANİKFEST düzenledi.
Bu festival aracılığıyla Konya’dan yapay zeka ile çalışan ‘Festman’ adındaki robot getirildi. Biz de kendisini gördük ve çok memnun olduk. Festman’i formaliteden, fahri olarak Canik nüfusuna kattık. Bütün işlemler tamamlandı ve Festman fahri olarak Canikli oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
03:18‘Trabzon Film Festivali’nde 38 film yarışacak, ‘Altın Taka’ ödülleri verilecek
01:20Manisa'da evde yangın; 3 kişi dumandan etkilendi, 6 kedi öldü
06:00Diyarbakır’da İçkale surlarının 100 yıldır toprak altında olan kısmı gün yüzüne çıkarıldı
00:26Esenler'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza kamerada
00:14Türkiye'de nadir görülen karaleylek fotokapana yansıdı
08:34Irak'ta terör eyleminde kaçırılan çocuk, Türkiye'de ailesine kavuştu
00:10Ateşlediği havai fişek elinde patladı; o anlar kamerada