Oynatma Listesi
VİDEO

Yıldız Dağı’nda kaybolan emekli öğretim üyesi dağcı, aranıyor

Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'na tırmanış yaptıktan sonra dönüş yolunda kaybolan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar (79) için arama çalışması yürütülüyor.

Konya Selçuk Üniversitesi'nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapan ve Çumra Meslek Yüksekokulu'nun kurucu müdürlüğünü yürüten Mustafa Taşpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir grup dağcıyla Mersin'in Toroslar ilçesindeki 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'na çıktı. Dağcılar, tırmanışın tamamlanmasının ardından faaliyetin bitmesiyle dönüş yoluna geçti. Taşpınar, Tırtar Mahallesi Cocak Deresi mevkisinde kayboldu. Mustafa Taşpınar'ın dağcı arkadaşları, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, Taşpınar'ın bulunması için çalışma başlattı.

ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

AFAD ve AKUT Mersin personelinin de katıldığı arama çalışmalarında dron ve jandarma iz takip köpeği de kullanıldı. Geç saatlere kadar yapılan arama çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamadı. Taşpınar için başlatılan arama çalışmalarına olumsuz hava şartları ve havanın kararması nedeniyle ara verildi. Ekipler, sabah saatlerinde arama çalışmalarına yeniden başladı.

UZUN YILLARDIR DAĞCILIK YAPMIŞ

Emekli Öğretim Üyesi Mustafa Taşpınar'ın uzun yıllardır Konya'da faaliyet gösteren dağcılık kulüpleriyle tırmanışlara katıldığı belirtildi. Taşpınar'ın daha önce geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Konya’nın Meram ilçesindeki 2 bin 53 metrelik Loras Dağı ile 2 bin 10 metrelik Ağlayan Çal Dağı, 2 bin 481 metrelik Karaman'daki Hacıbaba Dağı'nın da aralarında olduğu zor arazi yapısının bulunduğu dağlara tırmandığı kaydedildi.

Takviye ekiplerin de çağrıldığı bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Akif ÖZDEMİR- Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER