Geri Dön
İzmir Voleybolda İzmirliler Sakız Adası'nda spor ve dostluk rüzgarı estirecek

Voleybolda İzmirliler Sakız Adası'nda spor ve dostluk rüzgarı estirecek

Voleybolda İzmirliler Sakız Adası'nda spor ve dostluk rüzgarı estirecek

Voleybolda İzmirliler Sakız Adası'nda spor ve dostluk rüzgarı estirecek

Voleybolda İzmirliler Sakız Adası'nda spor ve dostluk rüzgarı estirecek

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)- İzmir'in köklü kulüpleri Karşıyaka ve Altay'ın kadın voleybol takımları, 10-12 Mayıs'ta Yunanistan'ın Sakız Adası'nda düzenlenecek özel turnuvada yer alıp, iki ülke arasında bir kez daha dostluk köprüsü kuracak. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek, turistik ve ticari ilişkileri güçlendirmek için düzenlenecek Sakız Kadınlar Voleybol Turnuvası'na ev sahibi olarak Nireas Kardamyla ve Sporting Kambochora kulüpleri de katılacak.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan turnuvanın basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, Sakız Adası Belediyesi Başkan Yardımcısı Giorgos Christakis, Aile Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Giorgos Mylonadis, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, Altay Voleybol Şube Başkanı Aybars Akoğlu ve sporcular katıldı. Turnuva sonunda 4 takıma da kupa verileceği açıklandı.

CEMİL TUGAY: DOSTLUĞUMUZ BİTMEYECEK

Sakız Adası ile İzmir arasında güzel ilişkiler ve dostluk olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Karşılıklı gerçekleşen ziyaretler sonuncunda yakın dostluklar kuruldu. Yıllar önce yaşanan çok hoş bir anı var. Sakız Adası takımı Lailapas, bir futbol maçı için İzmir'e gelip Karşıyaka ile karşılaşıyor. Ancak yoğun yağış nedeniyle 3'üncü dakikada bu maç yarıda kalıyor. 2016'da ise bu kez Sakız Adası'nda devam eden karşılaşma seyircilerin sahaya girmesi üzerine hiç bitmesin diye yarım kalıyor. Aramızdaki dostluğun temeli bu hikayedir. Bu turnuva da Sakız Adası'yla İzmir arasında o zamandan gelen dostluğun bugüne getirdiği bir fikirdir" dedi. Yunanistan'la Türkiye arasındaki kültüler ve sosyal ilişkilerin gelişmesine önem verdiğini aktaran Tugay, "Dostluğumuz her zaman devam edecek" mesajı verdi.

CHRİSTAKİS: "İLİŞKİLERİMİZ ÇOK ESKİ

Sakız Adası Belediyesi Başkan Yardımcısı Georgios Christakis, İzmir'de olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, "Belediye başkanımız Atina'da olduğu için buraya gelemedi, kendisinin selamlarını getirdim. Ben turizm alanında başkan yardımcısıyım. Aynı zamanda turnuvada yer alan kulüplerinden birinin antrenörüyüm. Biz Sakız Adası olarak bu tür birlikteliklerin yanındayız. Zaten ilişkilerimiz çok eski. Sakız Adası ve İzmir birbirine destek veren iki yer. Bu ilişkileri geliştirmeye herkesi davet ediyorum" diye konuştu.

MYLONADİS: BİRLİKTELİKLERİMİZ DEVAM ETMELİ

Toplantıda zaman zaman Türkçe konuşan Aile Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgios Mylonadis, "Çok sağlam dostluklarımın olduğu İzmir'i çok seviyorum. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Sakız Adası ve İzmir arasında güçlü bir bağ oluştu. Yıl boyu Türk ziyaretçilerimizin olması bizi mutlu ediyor. Türk misafirlerin adımızdan mutlu ayrılması için çok çaba gösteriyoruz. Dostluk içinde olmalıyız. Birlikteliklerimize devam etmeliyiz. Bu konuda ısrarlı olmalıyız, çalışmalıyız. Bu turnuva yarış gibi görülmemeli. Dostluk maçları olacak" şeklinde konuştu.

KONSTAS: İZMİR'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, turnuvaya katkısı olanları tebrik ederek, "İki halkın içgüdüsel olarak bir araya getiren bir gayret olduğunu görüyorum. Başkonsolosluk olarak bu yöndeki her girişim ve gayreti destekleriz. Ne kadar Sakız Adalı turist Türkiye'ye gelir, Türkiye'den Sakız'a giderse ilişkilerimize katkısı olur. Bu girişimlerin devam etmesi gerekiyor. Ben İzmir'e teşekkür etmek istiyorum. Burada çok sıcak bir şekilde karşılandım" dedi.

AKOĞLU: DOSTLUK KAZANACAK

Altay Voleybol Şube Başkanı Aybars Akoğlu, Karşıyaka'nın 1912, Altay'ın ise 1914 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Bu iki güzide kulüp sadece sahada futbol oynamak için değil, topluma öncülük etmek, toplumu ileriye götürme hedefleriyle kurulmuş. Bizler de her iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek, kuruluş ilkelerimize sadık kalmaktan dolayı çok mutluyuz. İzmir kulüpleri kültür miraslarıdır. Sonuçta dostluk kazanacak" diye konuştu.

ERGÜLLÜ: SENEYE SİZİ BEKLİYORUZ

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, kulüpte yapılacak kongre sonrası başkanlığa yeniden seçilirse önümüzdeki yıl Sakız Adası kulüplerini misafir etme sözü vererek, "Akdeniz'in iki büyük ülkesinin geçmişte de kültürel ve turistik çalışmaları olmuştur. Sakız Adası, İzmir'e en yakın olan ada. Geçmişte bitmeyen futbol maçı için bu kez gelecek sene biz kendilerini Karşıyaka'ya davet edelim ve burada dostluğumuzu sürdürelim. İnşallah bu turnuva gençlerimiz için kaynaşma fırsatı olsun. Uzun yıllar bu voleybol turnuvası konuşulmaya devam etsin" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber