Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

3 İranlı kadın, eşlerini öldürdüğü için idam edildi

İran İnsan Hakları (IHRNGO) sivil toplum kuruluşu, aralarında çocuk gelin Shoheila Abedi’nin de bulunduğu 3 kadının eşlerini öldürdükleri için Çarşamba günü Sanandaj Merkez Hapishanesi'nde idam edildiğini duyurdu. Abedi’nin 15 yaşındayken evlendirilerek çocuk gelin olduğu ve evlendikten 10 yıl sonra, 2015 yılında kocasını öldürdüğü için idam edildiği belirtildi.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA)

IHRNGO tarafından yapılan açıklamada “İran İnsan Hakları’nın edindiği bilgiye göre, 27 Temmuz'da Sanandaj Merkez Hapishanesi'nde bir kadın idam edildi. Kadının kimliği, 26 Ocak 2015'te Sanandaj Ceza Mahkemesi Birinci Şube tarafından kocasını öldürmekten ‘kısasa kısas’ cezasıyla mahkum edilen çocuk gelin Soheila Abedi olarak belirlendi. Mahkeme, cinayetin nedenini ‘aile anlaşmazlıkları’ olarak gösterdi. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre Soheila, 15 yaşında evlendirilen bir çocuk gelindi ve cinayeti on yıl sonra işlemişti” denildi.

11 YILDA 164 KADIN İDAM EDİLDİ

Sivil toplum kuruluşunun hazırladığı Kadınlar ve Ölüm Cezaları Raporu’na göre, 2010 ile 2021 arasında İran’da 164 kadın idam edildi. 164 kadının 6’sının çocuk gelin olduğu vurgulandı. Bu konudaki açıklamada “Bilinen cinayet vakalarının yüzde 66'sında kadınlar, kocalarını veya partnerlerini öldürmekten hüküm giymiştir” denildi. Rapora göre İran, en fazla kadının idam edildiği ülkeler arasında yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Halbusi ile görüştü
  2. Bakan Fidan, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Fayyad ile bir araya geldi
  3. Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
  4. Bakan Fidan, Irak Cumhurbaşkanı Amedi tarafından kabul edildi
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile bir araya geldi
  6. Kenya'da 3'üncü Ebola vakası doğrulandı
  7. Bakan Fidan, İİT 52'nci Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katıldı
  8. CENTCOM: İran'ın 25 milyar dolarlık petrol ihracatı engellendi
  9. Trump, Rusya'ya yönelik yaptırım ve tarifeleri askıya aldı
  10. Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü

© Copyright 2026

DHA