Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EKONOMİ HABERLERİ

Şirketler sadece kar odaklı çalışamaz, sorumluluklarına göre hareket etmeli

UEZ Sapanca 2024'ün 'Sorumlu ve Duyarlı Liderlik' başlığıyla düzenlenen dördüncü panelinin sponsoru Rönesans Holding oldu. Panelde konuşan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Önümüzdeki dönemde finans, sağlık ve eğitim sistemlerinin değişeceğini düşünüyorum. Şirketler sadece kâr odaklı çalışamaz. Sorumluluklarına göre hareket etmeleri gerekiyor" dedi.

TÜSİAD kurumlarda girişimcilik yöntemleri raporunu tanıttı

Ankara'da Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (TÜSİAD) bağlı 'Kurumlarda Girişimcilik Çalışma Grubu', ‘Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak ve Kurumlarda Girişimcilik Yönetimi ve Yöntemleri’ raporunu tanıttı. Kurumlarda girişimcilik faaliyetlerine yönelik öne çıkan model ve uygulama şekillerinin anlatıldığı raporda, Türkiye'de girişimcilik alanındaki çalışmaları ile örnek olmuş 10 farklı şirketin vakalarına yer verildi.

EKONOMİ HABERLERİ

İsdemir’den 79,5 milyon dolarlık yeni yatırım

İsdemir, çelik içinde asgari düzeyde olması beklenen hidrojen, azot ve oksijen gibi gazların giderilmesine, metalik olmayan inklüzyonların miktarının azaltılmasına ve ultra düşük karbon ihtiva eden kalitelerin üretilmesine olanak sağlayan teknolojiye sahip RH-OB İkiz Tip Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi’ni devreye aldı. İsdemir, 1 milyon 200 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip tesis için 79 milyon 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Akfen GYO’nun Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notu yükseldi

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından yapılan son değerlendirmede, Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi rating notunda yükseliş kaydetti. Şirketin kredi notu, geçtiğimiz yıl "AA- (tr) / Stabil (çok yüksek kredi kalitesi)" seviyesinden, bu yıl "AA (tr) / Stabil (çok yüksek kredi kalitesi)" seviyesine yükseltildi. Bu gelişme, şirketin finansal sağlamlığı ve kredi kalitesindeki artışı göstermesi açısından önem taşıyor.

EKONOMİ HABERLERİ

Şirketler, global ve yereli birlikte ele almalı

Capital, Ekonomist, Start Up ve CeoLife dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ Sapanca 2024), bu yıl 13'üncü kez Türkiye ve dünyanın saygın siyasetçilerini, iş dünyası liderlerini ve akademisyenlerini ağırladı. Şölen'in sponsor olduğu ikinci panel 'Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları' başlığıyla düzenlendi. Şölen İcra Kurulu Başkanı Erdoğan Çoban, küresel marka olmak için global ve yerelin bütünleşik olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ HABERLERİ

En çok kiralama teknoloji ürünlerinde yapılıyor

Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken elektronik atıkları azaltmanın tek yolunun ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen Kiralabunu şirketi Kurucu Ortağı Elif Kapıcı kiralanan ürünlerin çoğunun teknoloji alanında yapıldığını belirterek “En çok kiralanan ve kullanılan ürünler arasında telefonlar, tabletler, bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünleri yer alıyor, mevsimsel olarak da bu talepler değişebiliyor” dedi.

EKONOMİ HABERLERİ

"Ar-Ge destekli laboratuvarlar projesini destekliyoruz"

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Rekabetçi Sektörler Programı' kapsamında 'Yaşam Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanı Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Kampüsünde gerçekleştirildi. Lansmana katılan Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "İlkemizde biyoteknoloji ekosistemi kurma çalışmalarının hız kazanmasından duyduğu memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Türkiye'deki girişimcilere Londra kapıları açılıyor

YTÜ Yıldız Teknopark tarafından Londra’da açılan ofis ile Türk teknoloji şirketlerinin Londra pazarına erişimi kolaylaşıyor. Londra ve Türkiye arasında güçlü bir iş birliği bağlantısını kurduklarını söyleyen YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman, "Londra'da olmuş olmak gerçekten bizim için çok anlamlı. Tahmin ediyorum ki Türk teknoloji girişimcileri için de önemli bir adım olacak” dedi.

© Copyright 2024

DHA