Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM HABERLERİ

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

Kazada ölen kurye Sefa’nın ailesinden otomobil sürücüsüne ev hapsi verilmesine tepki

Samsun'da ehliyetsiz sürücü M.B.'nin (17) kullandığı otomobilin motosiklete çarptığı kazada ölen kurye Sefa Şerif Efe'nin (23) öldüğü kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Baba Hacı Ömer Efe, "Oğlunun öldüğüne mi yanarsın? O çocuğun evinde keyif ettiğine mi yanarsın?" dedi. Savcılık ve ailenin avukatı, ev hapsi verilen M.B'nin tutuklanmasını talep etti.

Sarıyer’de yumruklu saldırıya uğrayan öğretmenin mesai arkadaşları ve veliler saldırıyı kınadı

Sarıyer’de akran zorbalığı yaptığı için uyardığı öğrencisinin velisi A.Ç. tarafından yumruklu saldırıya uğrayan kadın öğretmen N.Ö.'nün mesai arkadaşları ve veliler okulun önünde toplanarak yaşanan saldırıyı protesto etti. Saldırı anında okulda olan öğretmenler, "Bu okulun öğretmeniyiz olaya şahit olduk şok içerisindeyiz. Olay olduğunda koridordaydık" dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

Kartal'da lüks rezidanstaki estetisyen cinayetinde sanığın ifadesi ortaya çıktı

Kartal'da rezidansta estetisyen Selin Yalın'ın ölümü ile ilgili tutuklanan müteahhit Ömer Öktem’in ifadesi ortaya çıktı. Hakimlikteki ifadesinde polis tutanaklarını kabul etmediği söyleyen Öktem'in, “Polis tutanağını kabul etmiyorum. Olaya intihar süsü vermek istemedim. Ben kendisine zarar vermesini istemediğim için silahın mermilerini boşaltıyordum. Bu esnada silaha doğru hamle yaptı. Ben kendisine zarar vermesinden ve intihar etmesinden korktuğum için ondan önce davrandım. Silahı almaya çalışırken birden silah patladı ve Selin koltuğa yığıldı" dediği öğrenildi. Polis tutanaklarında kanlar içinde bulunan Selin Yalın'ın sol elinde silah olduğu belirtilmişti.

GÜNDEM HABERLERİ

Sarıyer'de öğretmene saldıran veli: Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum

Sarıyer'de Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda oğlunun sınıf öğretmeni Necla Ö.'yü yumruklayarak darbettiği gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan tutuklanan Ali Ç.'nin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli baba Ali Ç. "Çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım" dedi.

Adalet Bakanı Tunç: Sarıyer'de öğretmene saldıran şüpheli tutuklandı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç, "İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda, bir veli tarafından darp edilen öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır" dedi.

© Copyright 2024

DHA