Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

61’inci Münih Güvenlik Konferansı sona erdi

61’inci Münih Güvenlik Konferansı, Ukrayna'da barış görüşmelerinin ivme kazanması başta olmak üzere Avrupa güvenlik mimarisi, Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği’ne (AB) daha hızlı katılımı ve Avrupa'nın rekabet gücüne ilişkin konuşmalarla sona erdi.

ABONE OL
ALMANYA, (DHA)

61’inci Münih Güvenlik Konferansı’nın (MSC 2025) son günü, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, İzlanda Başbakanı Kristrun Mjoll Frostadottir ve Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic'in katılımıyla 1975 Helsinki Anlaşmalarına atıfta bulunan ‘Helsinki'den 50 Yıl Sonra Avrupa Güvenlik Mimarisi’ başlıklı panelle başladı.

Daha sonra Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Marta Kos, Balkan ülkelerinin AB'ye katılımının hızlandırılması konulu bir panelde konuştu.

Lüksemburg Başbakanı Luc Frieden de ‘Avrupa Rekabetçiliğinin Artırılması’ konulu panele katıldı.

Diğer Haberler

  1. İran'dan Katar'ın 'esir pilot' yalanlamasına tepki: Araştırma heyetimize izin verin
  2. ABD'nin Kentucky eyaletinde silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
  3. Endonezya'daki 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 51'e yükseldi
  4. Macaristan'da yolcu otobüsü devrildi: 12 ölü, 10 yaralı
  5. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 294'e yükseldi
  6. Katar, İran'ın '3 pilotumuz esir' açıklamalarını yalanladı
  7. Trump'tan Kim Jong Un paylaşımı: Harika anlaşıyoruz
  8. Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 47'ye yükseldi
  9. İran: ABD ve İsrail ile savaşta düşen uçakların 3 pilotu Katar'da esir
  10. KKTC Başbakanı Üstel: Kıbrıs Türk halkı hiçbir saldırıya geçit vermeyecektir

© Copyright 2026

DHA