Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı, Kiev’de düzenleniyor

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı, bugün Kiev’de düzenleniyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Bugün Kiev'de AB Dışişleri Bakanlarını, 27 Üye Devletin AB dışındaki ilk toplantısı için bir araya getiriyorum. Ukrayna'nın geleceği AB içinde yatmaktadır” dedi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kuleba, toplantının tarihi bir toplantı olduğunu belirterek, “Bu tarihi bir olaydır. Çünkü Dışişleri Konseyi ilk kez mevcut sınırlarının dışında ama Avrupa Birliği'nin gelecekteki sınırları içerisinde toplanacak” dedi.

"DAYANIŞMA VE DESTEK İÇİN BURADAYIZ"

Borrell ise bu toplantıların, AB sınırları içinde olmaması nedeniyle gayriresmi toplantılar olacağını ancak görüşmelerde ‘beyin fırtınası’ yapılacağını söyledi. Ayrıca Borrell, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tarafından sunulan Ukrayna Barış Planı’nın da gündem maddelerinden biri olduğunu ekleyerek, “Aday ülke ve AB'nin müstakbel üyesi Ukrayna'da AB Dışişleri Bakanlarının tarihi bir toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ukrayna halkına dayanışma ve desteğimizi ifade etmek üzere buradayız” dedi.

Diğer Haberler

  1. KKTC Başbakanı Üstel: 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi kayıp
  2. Girne açıklarında yolcu gemisi alabora oldu; hayatını kaybedenler var
  3. İsviçre'de silahlı saldırı: 1 ölü, 5 yaralı
  4. İzlanda AB üyeliğini kabul etmedi
  5. Çin Devlet Başkanı Şi, Kırgızistan’da
  6. Venezuela: ABD ile petrol anlaşması 25 yıl süreli olacak
  7. İran: Bölge ülkeleri arasındaki anlaşmalar ve iş birliği yeni bir dönemin müjdecisi
  8. KKTC Başbakanı Üstel’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
  9. BM Genel Sekreteri Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
  10. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 786’ya yükseldi

© Copyright 2026

DHA