Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB Komisyonu Başkanı: Gazze’deki siviller uzun süredir büyük acılar çekiyor, bu durum sona ermeli

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazze’deki sivillerin çok uzun süredir büyük acılar çektiğini vurgulayarak, “Bu durum derhal sona ermeli” dedi.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sivillerin asla hedef alınmaması gerektiğini belirterek, “Gazze’den gelen görüntüler katlanılmaz. AB, insani yardımın serbest, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaştırılması ile uluslararası ve insani hukuka tam saygı gösterilmesi çağrısını yineliyor. Gazze’deki siviller çok uzun süredir büyük acılar çekiyor. Bu durum derhal sona ermeli” dedi.

Açıklamasında İsrail’e de seslenen von der Leyen, “İsrail, verdiği taahhütleri yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
  2. Pezeşkiyan'dan Papa’ya teşekkür mektubu
  3. ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
  4. Tayland'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu
  5. Çin Devlet Başkanı Şi, yılın ikinci yarısında ABD’yi ziyaret edecek
  6. Hindistan'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle 111 kişi hayatını kaybetti
  7. Arakçi: Amerikalılara savaşın yükselen maliyetlerini yüklenmeleri gerektiği söyleniyor
  8. Putin'in Çin'e gideceği tarih belli oldu
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden Ebola salgını başladı
  10. İtalyan mayın gemileri Hürmüz Boğazı için yola çıktı

© Copyright 2026

DHA