Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB Parlamentosu, kabul ettiği kararla tüm yardım yollarının açılması için İsrail’e çağrı yaptı

Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekillleri, bugün kabul edilen bir kararla İsrail'e Gazze'ye mevcut tüm geçişler üzerinden yardım ulaştırılmasına derhal izin vermesi ve bunu kolaylaştırması için çağrı yaptı.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

AB Parlamentosu milletvekillleri, bugün 372 lehte, 44 aleyhte ve 120 çekimser oyla kabul ettikleri kararla Gazze’ye yardım ulaştırılması için tüm geçişleri açması ve bunu kolaylaştırması için İsrail’e çağrıda bulundu. Oylanan ve kabul edilen kararla ilgili yapılan açıklamada “Gazze'de kitlesel açlık riskinin ortadan kaldırılması için derhal ve kalıcı bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısını yinelerler. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nin Gazze'de tutulan tüm İsrailli rehinelere tıbbi bakım sağlamak üzere derhal erişimine izin verilmelidir” denildi.

 

AB Parlamentosu, açlık sonucu ölümlere vurgu yaparak karayoluyla yardıma öncelik verilmesi ve Refah, Kerem Şalom, Karmi ve Erez Sınır Kapılarının açılmasını isteyerek Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) bölgedeki ‘vazgeçilmez’ rolünü de kabul ettiklerini ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 13 yaralı
  2. Kuveyt'teki bir petrol rafinerisinde İHA saldırısı sonucu yangın çıktı
  3. Arakçi: Sivil altyapıyı hedef almak İranlıları teslim etmeyecek
  4. İran: B1 Köprüsü saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti, 95 kişi yaralandı
  5. Avusturya, ABD'nin askeri uçuşları için hava sahasını kullanmasına izin vermedi
  6. Trump: Yok etmeye henüz başlamadık
  7. ABD Savunma Bakanı Hegseth, askeri personelin üslerde şahsi silahlarını taşımasını engelleyen yasağı kaldırdı
  8. Pentagon: Kara Kuvvetleri Komutanı George derhal emekli olacak
  9. Pezeşkiyan’dan uluslararası sağlık kuruluşlarına harekete geçme çağrısı
  10. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

© Copyright 2026

DHA