Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB, Suriye'ye yönelik ekonomik yaptırımları kaldırdı

AB Konseyi, Suriye’ye uygulanan ekonomik yaptırımları kaldıran yasal düzenlemeleri kabul ettiğini bildirdi.

ABONE OL
BELÇİKA, (DHA) -

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nden yapılan açıklamada, Suriye’ye uygulanan ekonomik yaptırımları kaldıran yasal düzenlemelerin kabul edildiği duyuruldu. Konseyin onayladığı düzenlemeler, güvenlik gerekçelerine dayanan yaptırımlar hariç olmak üzere, Suriye ekonomisini hedef alan kısıtlamaların sona erdirilmesini kapsıyor.

Açıklamada, yaptırım listesinden 24 kuruluşun çıkarıldığı ve bu kuruluşlar arasında Suriye Merkez Bankası gibi bankaların, petrol üretimi ve arıtma, pamuk ve telekomünikasyon gibi Suriye’nin ekonomik toparlanması için kilit sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ile medya ve televizyon kuruluşların yer aldığı kaydedildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, konuya ilişkin, “Bu tarihi dönemde, AB’nin Suriye’nin toparlanmasını ve tüm Suriyelilerin arzularını karşılayacak bir siyasi geçişi desteklemesi için bu karar kesinlikle doğru bir adımdır. AB, son 14 yıldır Suriyelilerin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bugün AB, Suriye halkının birleşerek yeni, kapsayıcı ve barışçıl bir Suriye inşa etmesine yardımcı olacak bir ortak olarak taahhüdünü yeniden teyit ediyor” açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca, Esad rejimiyle bağlantılı bireylere ve kuruluşlara yaptırımları içeren listelerin süresinin ise 1 Haziran 2026'ya kadar uzatıldığı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Kremlin'den ‘Ukrayna’ açıklaması
  2. Trump'tan Suudi Arabistan'a nükleer anlaşma için 'İbrahim Anlaşmaları' şartı
  3. Çin ve Mısır dışişleri bakanları Manila’da bir araya geldi
  4. Belçika: ABD Başkanı Trump'ın ilaç tarifelerine AB ortak tepki vermeli
  5. Trump: Husiler saldırılara devam ederse İran'ı sorumlu tutacağız
  6. ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan ‘İran’ açıklaması
  7. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi’den Trump'a yanıt
  8. Rusya'da savaş uçağı eğitim sırasında düştü
  9. ABD'nin Texas eyaletinde 5 büyüklüğünde deprem
  10. Çekya'da askeri helikopter düştü: 1 asker hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA