Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance: Savaş çok yakında sona erecek

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, ABD'nin İran'la ilgili askeri hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirdiğini belirterek, “Başkan Trump'ın söylediği gibi bu savaş çok yakında sona erecek” dedi.

ABONE OL
MACARİSTAN, (DHA)

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yaptığı ziyaret kapsamında Başbakan Viktor Orban'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vance, Orban'ın liderliğini överek, enerji politikaları ve Batı değerleri konusunda Macaristan'ı örnek gösterdi.

JD Vance, ABD Başkanı Donald Trump ile Orban arasındaki ilişkiye değinerek, iki liderin birlikte önemli başarılara imza attığını söyledi. Vance, “Bu ziyaretle, özellikle de Macaristan halkını bastırmak için ellerinden geleni yapan Brüksel'deki bürokratlara bir mesaj vermek istedim. Avrupa'nın başarılı olmasını istiyoruz. Avrupa'nın enerji açısından bağımsız ve hatta enerji açısından güçlü olmasını istiyoruz ama geçmişin başarısız politikalarını izlemeye devam ederse enerji güvenliği sağlanamaz” ifadelerini kullandı.

‘ABD'NİN ASKERİ HEDEFLERİ TAMAMLANDI’

ABD'nin İran'la ilgili askeri hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirdiğinin altını çizen JD Vance, “Halen yapmak istediğimiz bazı şeyler var. Örneğin, İran'ın silah üretme kapasitesi konusunda askeri olarak biraz daha çalışmak istediğimiz noktalar var ancak temelde, ABD'nin askeri hedefleri tamamlandı. Bu da şu anlama geliyor, Başkan Trump'ın söylediği gibi, bu savaş çok yakında sona erecek” diye konuştu.

Sonucun İranlılara bağlı olduğunu aktaran JD Vance, iki yol olduğunu düşündüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

“Bence birinci yol, İranlıların normal bir ülke olmaya karar vermesi, artık terörü finanse etmemesi, dünya ticaret ve değişim sisteminin bir parçası olmasıdır. Bu da ekonomik olarak onlar için çok daha iyi şeyler anlamına gelecek. Dünya barışı ve güvenliği için daha iyi olacak ve gezegenin dört bir yanındaki birçok insan için çok sayıda olumlu sonuç doğuracaktır. B seçeneği ise İranlıların müzakere masasına gelmemesi ve teröre, komşularını terörize etmeye bağlı kalmaya devam etmesidir. Sadece İsrail'i değil, elbette Arap komşularını da. Bu durumda, İran'daki ekonomik durum çok ama çok kötü olmaya devam edecek.”

Diğer Haberler

  1. Macron ve Zelenskiy'den hava savunması ve ortak füze üretimi görüşmesi
  2. İsrail ordusu, Suriye'nin güneyinde bir kişiyi hedef aldığını açıkladı
  3. Kolombiya'daki 7.4 büyüklüğündeki depremde can kaybı 321'e yükseldi
  4. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında Ekim 2023'ten bu yana can kaybı 8 bin 915'e yükseldi
  5. ABD ve Kanada ticaret müzakerelerinde anlaşamadı
  6. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD'nin yaptırımları başarısız olmaya mahkum
  7. Trump: İran'a karşı askeri seçenekler masada kalmaya devam ediyor
  8. İsveç'te liseye kılıçlı saldırı: Çok sayıda yaralı var
  9. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Güçlü konumdayken savaşı bitirmeliyiz
  10. Endonezya'daki 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 83'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA