Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Azerbaycan'da

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Azerbaycan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, resmi ziyaret gerçekleştirdiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Vance, ‘Azerbaycan Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Arasında Stratejik Ortaklık Şartı’nı imzalamasının ardından açıklamada bulundu.

Vance, ülkesinin Bakü ile ilişkilerinin önemine değinerek, Azerbaycan ile iş birliğinin her iki ülke için ve bölgesel çapta faydalarının olacağını bildirdi.

İmzalanan stratejik ortaklık anlaşmasıyla iki ülke arasındaki ilişkinin kalıcı hale geldiğini ve resmileştiğini kaydeden Vance, “ABD ile Azerbaycan arasındaki ortaklık, bölgede daha fazla barış ve refaha yol açacaktır” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. İran'dan Ukrayna'ya yanıt: Saldırı cevapsız kalmayacak
  2. İran: ABD saldırıları durdurunca, biz de misillemeyi durdurduk
  3. BM Genel Sekreteri Guterres: Suriye’nin egemenliğine saygı gösterilmeli
  4. Çin’in Gansu eyaletinde meydana gelen selde 10 kişi hayatını kaybetti
  5. Suriye Cumhurbaşkanı Şara’dan ‘Lübnan’ açıklaması
  6. TBMM'de bu hafta öğrenci affı düzenlemesi görüşülecek
  7. Romanya hava sahasını ihlal eden bir İHA'yı daha düşürdü
  8. Rusya: Ukrayna'nın Kiev ve Odessa'daki askeri tesislerini vurduk
  9. Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle son 24 saatte 7 kişi hayatını kaybetti
  10. Çin'de Noul Tayfunu nedeniyle 715 binden fazla kişi tahliye edildi

© Copyright 2026

DHA