Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD: Çin ile ordular arası iletişim kanalları kurulması konusunda anlaştık

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Çinli mevkidaşı Dong Jun ile ordular arası iletişim kanalları kurulması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çin Savunma Bakanı Dong Jun ile Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Barış, istikrar ve iyi ilişkilerin her iki ülke için ‘en iyi yol’ olduğu konusunda hemfikir olduklarını kaydeden Hegseth, "Dong ve ben, ortaya çıkabilecek sorunları çözmek ve gerilimi azaltmak için askeri kanallar kurmamız gerektiği konusunda anlaştık” ifadelerini kullandı.

Hegseth, taraflar arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ABD ile Çin için ‘kalıcı barış ve başarının temelini attığını’ vurgulayarak, Savunma Bakanlığı’nın ‘güç, karşılıklı saygı ve olumlu ilişkiler yoluyla barışı sağlama’ konusunda kararlı olduğunu aktardı.

Diğer Haberler

  1. ABD, Almanya'daki 5 bin askerini geri çekiyor
  2. Beyaz Saray’dan Kongre’ye bildirim: İran ile düşmanlık sona erdi
  3. İran’da patlamamış mühimmat infilak etti: 14 asker hayatını kaybetti
  4. Trump: İranlılar bize yapmamız gereken türden bir anlaşmayla gelmiyorlar
  5. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 618'e yükseldi
  6. Trump: AB menşeli otomobil ve kamyonlara uygulanan tarife yüzde 25'e çıkarılacak
  7. İran yeni teklifini Pakistan'a iletti
  8. Zelenskiy: Rusya gece boyunca 140'ı 'Şahed' tipi olmak üzere 210 İHA ile saldırdı
  9. Beyinle iletişim kurabilen yapay sinir hücreleri üretildi
  10. Arakçi: Pentagon yalan söylüyor, Netanyahu'nun kumarı ABD'ye 100 milyar dolara mal oldu

© Copyright 2026

DHA