Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Fransız, İngiliz ve Kanadalı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile telefon görüşmeleri yaptı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun görüşmelerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Rubio ve Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand arasındaki görüşmede, çeşitli küresel sorunlarda iki ülke arasındaki iş birliği vurgulanırken, ABD ile Kanada arasındaki ilişkinin ‘öneminin’ teyit edildiği bildirildi.

Fransız mevkidaşı Jean-Noel Barrot ile görüşmesinde Rubio'nun, Orta Doğu'daki gelişmeleri ele aldığı kaydedilerek, ABD ve Fransa'nın, İran'ın nükleer silah geliştirmesini engellemek için diplomatik yolların kullanılmasının teşvik edilmesi konusunda uzlaştığı bilgisi paylaşıldı.

Rubio'nun İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşmesinde ise İsrail ve İran arasındaki gerilimin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, İngiltere ve ABD'nin ‘yakın temas halinde’ kalacağı ifade edilerek, İran'ın nükleer silah geliştirmesinin önüne diplomatik yollarla geçilmesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Lübnan: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1368'e yükseldi
  2. İran: IAEA'nın nükleer tesislere saldırılara sessizliği ABD ve İsrail ile iş birliğidir
  3. Pezeşkiyan: Trump'ın ‘İran'ı Taş Devri'ne göndereceğiz’ tehdidi kapsamlı savaş suçudur
  4. Trump: Biraz daha zamanımız olsa Hürmüz'ü açabilirdik
  5. Rus savaş uçağı Kırım’da düştü
  6. Çin Dışişleri Bakanı Wang, Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
  7. Filipinler'de kargo uçağı düştü: 2 ölü
  8. Kuveyt: Saldırı sonucu enerji ve su arıtma tesislerinden birinde hasar oldu
  9. İran Kızılayı'na ait yardım deposu ABD-İsrail saldırısına uğradı
  10. Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 13 yaralı

© Copyright 2026

DHA