Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, IAEA Başkanı Grossi ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, Washington’da görüştü.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Grossi, görüşmede Ukrayna’daki nükleer tesisler de dahil olmak üzere küresel nükleer güvenlik ile IAEA’nın İran’da yürüttüğü izleme ve doğrulama faaliyetlerini ele aldı.

Rubio, sosyal medya hesabında görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, ABD’nin IAEA’ya olan desteğini yeniden teyit ettiğini belirterek, “Küresel nükleer emniyet, güvenlik ve denetimi teşvik etmenin yollarını -İran’ı izlemeye yönelik IAEA çabaları da dahil- ele aldık. ABD, nükleer enerjinin barışçıl kullanımını ilerletmeye ve nükleer silahların yayılmasını önlemeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Grossi ise görüşmeyi ‘zamanında ve önemli bir temas’ olarak nitelendirerek, kurumun İran ve Ukrayna’daki çalışmaları ile nükleer yenilikler ilerlerken güçlü ABD–IAEA iş birliğinin önemine dikkat çekti. Grossi, “Barış için yürüttüğümüz misyonumuza ABD’nin sürekli desteği için minnettarım” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da AK Parti teşkilatıyla bir araya geldi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan'da
  3. Bakanlar Kurum ve Bayraktar, Londra'da BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
  4. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 192'ye yükseldi
  5. Bakan Kurum, Londra’da Enerji Dönüşümü Diyaloğu Toplantısı’na katıldı
  6. Bakan Bayraktar: Ortak geleceğe liderlik etmeye ve iş birliğine hazırız
  7. Trump: İran en üst düzey nükleer denetimleri kabul etti, Hürmüz Boğazı açık kalacak
  8. Bakan Uraloğlu, Belçika'da
  9. İran heyeti Umman'da: Kalibaf ve Arakçi, Sultan Heysem Bin Tarık ile görüştü
  10. Litvanya Başbakanı Ruginiene istifa etti

© Copyright 2026

DHA