Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD: Gazze planının ikinci aşaması başlatıldı

ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Gazze’de ateşkes sürecinin ikinci aşamasının başladığını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, Başkan Trump adına, Gazze’deki çatışmaları sona erdirmek için Başkan'ın 20 maddelik planının ikinci aşamasının başlatıldığını duyuruyoruz. Bu aşama; ateşkesin ardından silahsızlanma, teknokratik yönetim ve yeniden inşa süreçlerini içermektedir” ifadelerini kullandı.

İkinci aşamanın ayrıntılarını paylaşan Witkoff, “İkinci aşama, Gazze'de geçici bir teknokratik Filistin yönetimi olan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi'ni (NCAG) kuruyor ve Gazze'nin tam olarak silahsızlandırılması ve yeniden inşasına, öncelikle tüm yetkisiz personelin silahsızlandırılmasına başlıyor. ABD, Hamas'ın son ölen rehinenin derhal iadesi de dahil olmak üzere yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesini bekliyor. Aksi takdirde ciddi sonuçlar doğacaktır” açıklamasında bulundu.

Birinci aşamanın tarihi düzeyde insani yardım sağladığını ve ateşkes ortamını koruduğunu belirten Witkoff, “Birinci aşama, hayattaki tüm rehineleri ve yaşamını yitiren 28 rehineden 27’sinin cenazesini geri getirdi. Bugüne kadar kaydedilen tüm ilerlemeleri mümkün kılan vazgeçilmez ara buluculuk çabaları için Mısır, Türkiye ve Katar'a derin şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD ve İsrail ile savaşta düşen uçakların 3 pilotu Katar'da esir
  2. KKTC Başbakanı Üstel: Kıbrıs Türk halkı hiçbir saldırıya geçit vermeyecektir
  3. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 287'ye yükseldi
  4. İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: 7 ölü, 3 yaralı
  5. İran'dan ABD'ye 'Hürmüz Boğazı' yanıtı: Tweet veya uçak gemisiyle ele geçirilemez
  6. Türk Kızılay, Gazze’de Protez Destek Projesi başlattı
  7. Trump: Hürmüz Boğazı'nı yakında ABD toprağı ilan edeceğim
  8. Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 38'e yükseldi
  9. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Uzun vadeli çözüm olmadan ateşkes yok
  10. Dışişleri Bakanı Fidan'dan Mısır ziyareti değerlendirmesi

© Copyright 2026

DHA