Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, Haiti’deki temsilcilik çalışanlarının bir kısmını tahliye etti

Haiti’de silahlı çeteler nedeniyle artan şiddet olayları sonucu ABD’nin Haiti Büyükelçiliği, bazı çalışanların tahliye edilmesi kararını aldı. Elçilik, çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

ABD’nin Haiti Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Haiti'deki ABD Büyükelçiliği açık kalmaya devam ediyor. ABD elçilik yerleşkeleri ve havaalanı yakınlarındaki mahallelerde artan çete şiddeti, Dışişleri Bakanlığı'nın ek elçilik personelinin tahliye edilmesi kararına yol açtı. Gelen ve giden tüm yolcular ABD hükümeti için çalışmaktadır. Dışişleri Bakanlığı, dünyanın dört bir yanındaki ABD büyükelçilikleri ve konsolosluklarındaki duruşunu misyonuna, yerel güvenlik ortamına ve sağlık durumuna uygun olarak sürekli olarak ayarlamaktadır” denildi.

MAHKUMLAR FİRAR ETMİŞTİ

Haiti’de 2 Mart’ta silahlı çeteler başkent Port-au Prince ve Croix des Bouquets'te bulunan iki hapishaneye silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı sonrası birçok mahkum firar etmiş, Haiti Başbakanlığı saldırılar sırasında polis ve hapishane personeli arasında can kayıpları ve yaralanmaların da olduğunu duyurmuştu. Söz konusu olayın ardından 4-5-6 Mart tarihlerinde acil durum ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İlerleyen günlerde şiddet olayları giderek artmış ve başkentte bulunan limanın işletmecisi Karayipler Liman Hizmetleri, limanın faaliyetlerini durdurduğunu açıklamıştı.

Diğer Haberler

  1. Lübnan: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1368'e yükseldi
  2. İran: IAEA'nın nükleer tesislere saldırılara sessizliği ABD ve İsrail ile iş birliğidir
  3. Pezeşkiyan: Trump'ın ‘İran'ı Taş Devri'ne göndereceğiz’ tehdidi kapsamlı savaş suçudur
  4. Trump: Biraz daha zamanımız olsa Hürmüz'ü açabilirdik
  5. Rus savaş uçağı Kırım’da düştü
  6. Çin Dışişleri Bakanı Wang, Alman mevkidaşı Wadephul ile telefonda görüştü
  7. Filipinler'de kargo uçağı düştü: 2 ölü
  8. Kuveyt: Saldırı sonucu enerji ve su arıtma tesislerinden birinde hasar oldu
  9. İran Kızılayı'na ait yardım deposu ABD-İsrail saldırısına uğradı
  10. Pakistan'da polis karakoluna saldırı: 5 ölü, 13 yaralı

© Copyright 2026

DHA