Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, Husiler tarafından vurulan geminin mürettebatını kurtardı

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, 12 Haziran’da Yemenli Husiler tarafından vurulan ve makine dairesi hasar gören geminin mürettebatını kurtardı. 24 kişilik grup, uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower’a götürüldü. ABD ordusu, denizcilerden birinin kayıp olduğunu açıkladı.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dwight D. Eisenhower’da görevli denizciler, 15 Haziran'da Kızıldeniz'de İran destekli Husiler tarafından saldırıya uğrayan bir ticari geminin mürettebatını havadan taşıdı. Liberya bandıralı, Yunanistan'a ait dökme yük gemisi M/V Tutor, 12 Haziran'da güney Kızıldeniz'in uluslararası sularında seyrederken İran destekli bir Husi insansız deniz aracı tarafından vuruldu. Saldırı geminin makine dairesinde ciddi su baskınına ve hasara yol açtı. Bir sivil denizci halen kayıptır. Helikopter Deniz Taarruz Filosu (HSM) 74'ten bir helikopter, Tutor'dan 24 sivil denizciyi havayoluyla Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Philippine Sea'ye taşıdı. Oradan da Helikopter Deniz Savaş Filosu (HSC) 7'nin helikopterleri, grubu USS Dwight D. Eisenhower'a taşıdı. Denizciler uçak gemisinde tıbbi kontrolden geçirildikten sonra daha sonraki bakım için karaya götürüldü” denildi.





Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  2. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti
  5. BRICS Dışişleri Bakanları Hindistan’da bir araya geldi
  6. Rubio: ABD'nin çıkarlarıyla Çin'in çıkarlarının çatışacağı durumlar olabilir
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi
  8. Şi ve Trump, Cennet Tapınağı’nı ziyaret etti
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da resmi törenle karşılandı
  10. Ukrayna: Rusya, 56 füze ve 675 SİHA ile saldırı düzenledi

© Copyright 2026

DHA