Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD: İran konusunda askeri, ekonomik ve diplomatik tüm araçlar kullanılacak

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, “İran ile yaşanan gerilimin çözümü için Washington yönetimi askeri, ekonomik ve diplomatik tüm imkanları kullanacak” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Amerikan basınına İran ile devam eden müzakerelerle ilgili açıklamada bulundu. Vance, Washington yönetiminin sürecin kendi çıkarları doğrultusunda sonuçlanması için askeri, ekonomik ve diplomatik bütün araçları kullanmaya hazır olduğunu bildirdi. Tahran yönetimiyle yürütülen sürecin zorlu ve zaman alıcı olduğunu vurgulayan Vance, “İran yönetimi karmaşık bir siyasi yapıya sahip. Ülke içinde farklı görüşler var” ifadesini kullandı.

 

Vance, ABD'nin temel hedefinin İran ile yaşanan anlaşmazlığı ülkesinin çıkarları doğrultusunda çözmek olduğunu belirterek, Tahran'ın nükleer silah kapasitesine ulaşmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  2. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  4. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi
  5. Araştırma: Gözler yaşlanma hızını gösteriyor
  6. İngiltere'de ABD üssü yakında patlayıcı alarmı
  7. Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 56 kişi hayatını kaybetti
  8. Araştırma: Bilim insanları Dünya'nın 2 milyar yıllık sırrını yanlış yorumlamış olabilir
  9. Nepal’de çığ düştü: 10 kişi kayıp
  10. Araştırma: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor

© Copyright 2026

DHA