Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, İran ve Venezuela'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

ABD yönetimi, İran ile Venezuela arasındaki silah ve insansız hava aracı ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar kapsamında, iki ülke merkezli toplam 10 kişi ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaptırımların, İran ve Venezuela'nın silah ticaretini hedef aldığı bildirildi. Venezuela ile İran merkezli 10 kişi ve kuruluşun yaptırım listesine alındığı kaydedilen açıklamada, İran'ın Venezuela ile insansız hava aracı (İHA) ticaretine katkıda bulunan bir Venezuelalı şirketin de yaptırım uygulanan kuruluşlar arasında yer aldığı ifade edildi.

İran'ın İHA ve füze programlarının, Orta Doğu'daki ABD ile müttefik personeli için tehdit oluşturduğu ve Kızıldeniz'de ticari taşımacılığın istikrarını bozduğu aktarılan açıklamada, İran’ın Venezuela'ya sağladığı konvansiyonel silahların ise Batı Yarımküre'de ABD'nin çıkarları için bir tehdit oluşturduğu belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Kenya'da Ebola salgınında ikinci ölüm
  2. Zelenskiy: ABD, Ukrayna ve Rusya arasında üçlü görüşme kasım ayında yapılabilir
  3. Trump'tan İran mesajı: Küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha yapabiliriz
  4. Vanuatu'da 4 dakika arayla 6.9 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem
  5. Ürdün'de kilisedeki cenaze törenine silahlı saldırı: 7 ölü, 34 yaralı
  6. Bakan Yardımcısı Ünüvar, Malezya'da Asean Ulaştırma Bağlantısallığı Forumu'na katıldı
  7. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Macaristan Cumhurbaşkanı Baka ile bir araya geldi
  8. Rusya ve Ukrayna, Oleşki kentinde geçici ateşkes sağladı
  9. TSK heyeti Lazkiye'yi ziyaret etti
  10. Girne açıklarındaki gemi kazasında kara kutu kayıtları ortaya çıktı: 9 şüphelinin tutukluluk süresi uzatıldı

© Copyright 2026

DHA