Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, İran ve Venezuela'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

ABD yönetimi, İran ile Venezuela arasındaki silah ve insansız hava aracı ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar kapsamında, iki ülke merkezli toplam 10 kişi ve kuruluşu yaptırım listesine aldı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaptırımların, İran ve Venezuela'nın silah ticaretini hedef aldığı bildirildi. Venezuela ile İran merkezli 10 kişi ve kuruluşun yaptırım listesine alındığı kaydedilen açıklamada, İran'ın Venezuela ile insansız hava aracı (İHA) ticaretine katkıda bulunan bir Venezuelalı şirketin de yaptırım uygulanan kuruluşlar arasında yer aldığı ifade edildi.

İran'ın İHA ve füze programlarının, Orta Doğu'daki ABD ile müttefik personeli için tehdit oluşturduğu ve Kızıldeniz'de ticari taşımacılığın istikrarını bozduğu aktarılan açıklamada, İran’ın Venezuela'ya sağladığı konvansiyonel silahların ise Batı Yarımküre'de ABD'nin çıkarları için bir tehdit oluşturduğu belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  2. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  3. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti
  6. BRICS Dışişleri Bakanları Hindistan’da bir araya geldi
  7. Rubio: ABD'nin çıkarlarıyla Çin'in çıkarlarının çatışacağı durumlar olabilir
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi
  9. Şi ve Trump, Cennet Tapınağı’nı ziyaret etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da resmi törenle karşılandı

© Copyright 2026

DHA