Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, kartellerle mücadele için Latin Amerika bölgesine ek 4 bin asker gönderecek

ABD ordusu, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde uyuşturucu kartellerine karşı mücadele kapsamında ek 4 bin asker konuşlandıracağını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD ordusu, Başkan Donald Trump'ın kararnamesi üzerine uyuşturucu kartelleriyle mücadele için harekete geçti. Yetkililer, Trump'ın kartellere karşı orduyu daha etkin kullanma direktifinin ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda bölgeye 4 bin deniz piyadesi ve çeşitli görevler için denizci gönderilmesi kararı alındığını kaydetti.

Bu kapsamda Iwo Jima Amfibi Hazırlık Grubu ve 22’nci Deniz Piyade Birimi’nin ABD Güney Komutanlığı’na yerleştirileceği, ayrıca nükleer güçle çalışan bir saldırı denizaltısı ve keşif uçaklarının da bu operasyonların parçası olacağını belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'dan Karadeniz için ortak bildiri
  2. Bakan Güler'den Karadeniz açıklaması
  3. İspanya'da iki yüksek hızlı tren çarpıştı: 64 ölü
  4. KKTC Başbakanı Üstel: Türkiye’nin kararlı duruşu bize güç veriyor
  5. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bulgaristan’da
  6. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Nijerya'daki AFRIDEX 2026 Fuarı'na katıldı
  7. Putin ve Pezeşkiyan, Moskova'da görüştü
  8. Trump: Venezuela bir gün ‘ABD'nin 51’inci eyaleti’ olabilir
  9. Zelenskiy: Bu yıl cephedeki konumumuz çok daha güçlü
  10. Melania Trump: Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkes başladı

© Copyright 2026

DHA