Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Savunma Bakanı Austin, Rus mevkdaşı Belousov ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefonda görüştü.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

Pentagon’dan dün görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “25 Haziran günü Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefonda görüştü. Bu Bakan Austin'in Bakan Belousov ile yaptığı ilk telefon görüşmesiydi ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşı sırasında iletişim hatlarının korunmasının önemini vurguladı” ifadelerine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise görüşmeye dair yaptığı açıklamada "25 Haziran 2024'te Amerikan tarafının girişimiyle Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov ile ABD Savunma Bakanı L. Austin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Savunma Bakanları, Ukrayna'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulundu.

A.R. Belousov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Amerikan silahlarının tedarikinin devam etmesiyle bağlantılı olarak durumun daha da tırmanma tehlikesine dikkat çekti. Diğer konular da görüşüldü" ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD saldırırsa bölgedeki üslerini hedef alırız
  2. Pakistan'da camide meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi
  3. İletişim Başkanı Duran: Savaşlar artık dijital platformlar ve algı yönetimiyle yürütülüyor
  4. Trump, Obama çiftine yönelik ırkçı paylaşım için özür dilemedi
  5. ABD’den Ukrayna'ya 185 milyon dolarlık askeri ekipman satışına onay
  6. Trump'tan İran ile ticaret yapan ülkelere ek gümrük vergisi
  7. Trump: İran ile çok iyi görüşmeler yaptık
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD ile iyi bir başlangıç yaptık
  9. Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu
  10. Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

© Copyright 2026

DHA