Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Savunma Bakanı Austin: Yardım çalışanlarının korunması için somut adımlar atılmalı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Austin’in WCK saldırısı konusunda insani yardım görevlilerinin korunması için somut adımlar talep ettiği ifade edildi.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

 

ABD Savunma Bakanlığı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Bakan Austin’in Gazze’de aralarında ABD-Kanada çifte vatandaşı da olan 7 WCK çalışanının öldürülmesi konusunda insani yardım görevlilerinin korunması için somut adımlar talep ettiği ifade edilerek, “Bakan Austin, İsrail'in World Central Kitchen insani yardım konvoyuna düzenlediği ve aralarında bir Amerikan vatandaşının da bulunduğu yedi yardım görevlisini öldüren saldırısından duyduğu öfkeyi dile getirdi. Bakan Austin, yabancı yardım gruplarıyla tekrarlanan koordinasyon başarısızlıklarının ardından Gazze'deki yardım çalışanlarını ve Filistinli sivilleri korumak için derhal somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Bakan Austin, Bakan Gallant'ı hızlı ve şeffaf bir soruşturma yürütmeye, sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya ve sorumlulardan hesap sormaya çağırdı” denildi.

“REFAH’TA YAPILACAK POTANSİYEL BİR OPERASYON’A KARŞI ENDİŞELER ARTTI”

Görüşmede Refah’ta yapılaması planlanan askeri operasyonla ilgili endişelerin arttığı belirtilerek, “Bakan Austin, bu trajedinin, özellikle Filistinli sivillerin tahliyesinin ve insani yardım akışının sağlanması ihtiyacına odaklanarak, Refah'ta potansiyel bir İsrail askeri operasyonuna ilişkin dile getirilen endişeleri güçlendirdiğini belirtti.

Bakan Austin, World Central Kitchen'a ve kendini adamış personeline olan hayranlığını dile getirdi. World Central Kitchen, 7 Ekim'deki Hamas saldırısı nedeniyle yerlerinden edilen İsraillilere milyonlarca yemek dağıttı ve Gazze'ye kara, hava ve deniz yoluyla gıda ulaştırılmasına öncülük etti; şu anda ihtiyaç sahibi Gazzelilere toplam 40 milyon öğün yemek ulaştı. Bakan Austin, Bakan Gallant'a, İsrailli yetkililerin yapmaya çalıştıklarını belirttiği gibi, bu trajedinin bölgeye insani yardım sağlanmasını daha da zorlaştırdığını vurguladı. Bakan Austin ayrıca önümüzdeki günlerde tüm geçiş noktalarından, özellikle de kuzey Gazze'de kıtlık riskiyle karşı karşıya olan topluluklara yönelik yardımların hızlı bir şekilde artmasını görme ihtiyacını da dile getirdi” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler

  1. Araştırma: En ölümcül beyin kanserinde zayıf nokta keşfedildi
  2. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 95’e yükseldi
  3. Araştırma: Kalp ve böbrek hastalıkları birbirini tetikliyor
  4. Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin ve Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşebilir
  5. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Almanlar yine savaş istiyor
  6. Zelenskiy: Rusya'nın petrol rafinerileri ve İHA tesislerini vurduk
  7. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü
  8. Araştırma: Beyindeki elektrik dalgaları düşünceleri birbirine bağlıyor
  9. KKTC Başbakanı Üstel: Arama faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor
  10. İran’dan ABD’ye uyarı: Petrol varlıklarımıza saldırırsanız siz de saldırıya uğrarsınız

© Copyright 2026

DHA