Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Savunma Bakanı Hegseth: Bu bir savaşın başlangıcı değil, intikam ilanı

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, Suriye'de DEAŞ’a yönelik başlatılan operasyona ilişkin, “Bu bir savaşın başlangıcı değil, bir intikam ilanıdır” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “13 Aralık'ta Palmira kentinde ABD güçlerine düzenlenen saldırıya doğrudan yanıt olarak, DEAŞ militanlarını, altyapısını ve silah depolarını ortadan kaldırmak için Suriye'de Şahin Gözü Operasyonu’nu başlattık. Bu bir savaşın başlangıcı değil, bir intikam ilanıdır” ifadelerini kullandı.

Donald Trump liderliğindeki ABD’nin, halkını savunmak için asla tereddüt ve pes etmeyeceğini vurgulayan Hegseth, “Vahşi saldırının hemen ardından söylediğimiz gibi, dünyanın herhangi bir yerinde Amerikalıları hedef alırsanız, kısa ve endişeli hayatınızın geri kalanını, ABD'nin sizi arayacağını, bulacağını ve acımasızca öldüreceğini bilerek geçireceksiniz. Bugün düşmanlarımızı avladık, birçoğunu öldürdük ve devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Suriye'de bir DEAŞ militanının 13 Aralık'ta düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı yaşamını yitirmişti.

Diğer Haberler

  1. İspanya'dan sanal medyada 16 yaş yasağı
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da resmi törenle karşılandı
  3. NATO Genel Sekreteri Rutte: Anlaşma sonrası Ukrayna'ya asker, jet ve gemi konuşlandırılacak
  4. Bakan Bolat, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Al Falih ile bir araya geldi
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
  6. Kremlin’den 'New START' uyarısı: Dünya daha tehlikeli bir yer olacak
  7. Zelenskiy: Rusya 70’ten fazla füze ve 450 dron ile saldırı düzenledi
  8. Roma'nın tarihi Trevi Çeşmesi'nde turistler için ücretli dönem başladı
  9. Eski ABD Başkanı Clinton, Epstein soruşturmasında ifade verecek
  10. İran'ın başkenti Tahran'da yangın

© Copyright 2026

DHA