Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Senatörü Sanders, Netanyahu’ya seslendi: Sizi sorumlu tutmak Yahudi karşıtlığı değildir

ABD’nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya seslendiği açıklamasında, “İsrail mahkemelerinde karşı karşıya olduğunuz suç iddianamesinden dikkatleri başka yöne çekmek için Yahudi karşıtlığını kullanmayın. Eylemlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmak Yahudi karşıtlığı değildir” dedi.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)

ABD’nin Vermont Senatörü Sanders, yaptığı açıklamada, “Netanyahu, Yahudi karşıtlığı milyonlarca insana tarifsiz zararlar vermiş olan aşağılık ve iğrenç bir bağnazlık biçimidir. Ancak lütfen, aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetinizin ahlaksız ve yasadışı savaş politikalarından dikkatimizi dağıtmaya çalışarak Amerikan halkının zekasına hakaret etmeyin. İsrail mahkemelerinde karşı karşıya olduğunuz suç iddianamesinden dikkatleri başka yöne çekmek için Yahudi karşıtlığını kullanmayın. Eylemlerinizden dolayı sizi sorumlu tutmak Yahudi karşıtlığı değildir” dedi.

34 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI, 78 BİNDEN FAZLA YARALI

Sanders İsrail’in 34 binden fazla Filistinlinin ölümüne, 78 binden fazlasının da yaralanmasına neden olduğunu, hastaneleri ve evleri yok ettiğinin altını çizerek, “Aşırılık yanlısı hükümetinizin altı ay içinde 34 bin Filistinliyi öldürdüğünü ve yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 78 binden fazlasını yaraladığını belirtmek Yahudi karşıtlığı ya da Hamas yanlısı olmak değildir. Bombalamalarınızın Gazze'de 221 binden fazla konutu tamamen yok ettiğini ve nüfusun neredeyse yarısı olan bir milyondan fazla insanı evsiz bıraktığını belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sivil altyapısını, elektriğini, suyunu ve kanalizasyonunu yok ettiğini belirtmek Yahudi karşıtlığı değildir. Hükümetinizin Gazze'nin sağlık sistemini yok ettiğini, 26 hastaneyi hizmet dışı bıraktığını ve 400'den fazla sağlık çalışanını öldürdüğünü fark etmek Yahudi karşıtlığı değildir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Hollanda, Eurovision’dan diskalifiye edildi
  2. İsrail Dışişleri Bakanı, BM kararını ‘siyasi tiyatro’ olarak adlandırdı
  3. ABD, Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık silah yardım paketini duyurdu
  4. Ukrayna: Rusya’nın Harkiv bölgesine yönelik saldırıları püskürtüldü
  5. Elon Musk, sel felaketinden etkilenen Brezilya’ya 1000 adet internet anteni bağışladı
  6. UNRWA: Refah’ta 110 bin kişi yerinden edildi
  7. İngiltere, İsrail’e silah satışını durdurmayacağını açıkladı
  8. Netanyahu’dan ABD’nin silah yardımını durdurma kararına tepki
  9. Ticaret Bakanı Bolat’ın ABD temasları
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba Başbakanı Manuel Cruz ile bir araya geldi

© Copyright 2024

DHA