Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD, Ukrayna’ya 179 milyon dolarlık hava savunma desteğine onay verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya tahmini maliyeti 179,1 milyon dolar olan Patriot hava savunma sistemleri için sürdürülebilirlik desteği ve ilgili ekipmanların satışını onayladı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’ndan (DSCA) yapılan açıklamada, Ukrayna hükümetinin mevcut Patriot hava savunma sistemlerinin bakım, onarım ve idamesi için gerekli ekipman ve hizmetleri talep ettiği bildirildi. Söz konusu satışın toplam tahmini maliyetinin 179,1 milyon dolar olacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre satış; yedek parçalar, bakım ve destek ekipmanları, yazılım ve güncellemeler, sistem modifikasyon kitleri, iletişim teçhizatı, test cihazları, entegrasyon ve onarım hizmetleri, eğitim, mühendislik ve lojistik desteğin yanı sıra teknik doküman ve yayınları da kapsıyor.

Söz konusu satışın, Ukrayna’nın mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı savunma ve bölgesel güvenlik görevlerini yerine getirme kapasitesini artıracağı belirtilirken, bunun bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği vurgulandı.

Diğer Haberler

  1. Putin: Hindistan'a kesintisiz enerji sevkiyatı sağlamaya hazırız
  2. Almanya'da asker sayısını artırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Meclis'te kabul edildi
  3. Bakan Işıkhan, TDT Çalışma, İstihdam ve Sosyal Koruma Bakanları 1’inci Toplantısı'na katıldı
  4. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kadıoğlu, Katar’a resmi ziyarette bulundu
  5. Bakan Bayraktar: Özbekistan'ın kalkınma serüveninde çok önemli bir ortak olarak birlikte yol alacağız
  6. Bakan Işıkhan, Azerbaycan Başbakanı Asadov ile bir araya geldi
  7. 3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı
  8. Bakan Bayraktar, Özbekistan’da
  9. Brezilya'da pistteki bagaj yükleme aracında yangın çıktı
  10. Washington'a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararına engel

© Copyright 2025

DHA