Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD ve AB ticaret anlaşmasına vardı

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşmasına vardıklarını ve AB ürünlerine yüzde 15 tarife uygulayacaklarını duyurdu.

ABONE OL
BİRLEŞİK KRALLIK, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump, İskoçya’da Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AB ile çerçeve bir ticaret anlaşmasında mutabakata vardıklarını ifade eden Trump, “AB, ABD’den 750 milyar dolarlık enerji ürünü almayı kabul etti. AB, ayrıca ABD’de 600 milyar dolardan fazla yatırım yapacak” ifadelerini kullandı.

AB ülkelerinin ABD mallarına gümrük vergisi uygulamayacağını taahhüt ettiğini belirten Trump, AB pazarlarının ABD ürünlerine tamamen açılacağını duyurdu. Trump, AB ülkelerinin ABD’den önemli miktarda askeri teçhizat satın alacağını ve bu alımın yüz milyarlarca dolar değerinde olacağını kaydetti. Von der Leyen ile gerçekleştirdiği görüşmede varılan anlaşmaya dair Trump, “ABD, AB’nin otomobil ve diğer tüm ürünlerine doğrudan yüzde 15 gümrük tarifesi uygulayacak. Bugünkü anlaşmadan çok mutluyum. Bence bu şimdiye kadarki en büyük ticaret anlaşması” dedi.

Trump, başkanlık görevine başlamasının ardından AB ülkelerinden çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 50, otomotiv sektörüne yüzde 25 ve diğer ürünlere yüzde 10 gümrük vergisi tarifesi getirmişti. Trump, AB’ye ilettiği tarife mektubunda ise 1 Ağustos’tan itibaren AB ülkelerinden ABD’ye ihraç edilen tüm ürünlere, sektörel tarifelerden bağımsız olarak yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıklamıştı.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. İsrail'e ait uydu iletişim merkezine yönelik füze saldırısının görüntüleri ortaya çıktı
  2. Pentagon: İran'a saldırılarda yaklaşık 140 ABD askeri yaralandı
  3. Bakan Göktaş: Türk Dünyası’nın rekabet gücü kadınların eşit erişimiyle büyüyecek
  4. Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü
  5. Bakan Bayraktar, 2'nci Nükleer Enerji Zirvesi kapsamında temaslarda bulundu
  6. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran'ı yok etme hayali kuranlar tarih bilmiyor
  7. Bakan Bayraktar, İtalya Çevre ve Enerji Güvenliği Bakanı Fratin ile bir araya geldi
  8. Rusya ve İran dışişleri bakanları telefonda görüştü
  9. Bakan Bayraktar, Paris’te 2’nci Nükleer Enerji Zirvesi’ne katıldı
  10. Kremlin’den Orta Doğu açıklaması

© Copyright 2026

DHA