Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD ve İngiliz savaş gemileri, Kızıldeniz’de 15 İHA’yı düşürdü

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 16 Aralık sabahında Yemenli Husilerin bölgesinden gönderilen 14 insansız hava aracının (İHA) vurulduğunu duyurdu. İngiltere Savunma Bakanlığı, ticari gemilere olası tehdit oluşturan bir İHA’nın tespit edilerek düşürüldüğünü belirtti.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “Kızıldeniz'de görev yapan ABD'ye ait Arliegh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri USS Carney 16 Aralık sabahı erken saatlerde Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılan 14 insansız hava aracını başarıyla vurdu. İHA'ların tek yönlü saldırı İHA’ları olduğu değerlendirildi ve bölgedeki gemilere zarar vermeden düşürüldü. Kızıldeniz'deki bölgesel ortaklar tehdit konusunda uyarıldı” denildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, HMS Diamond adlı savaş gemisinin Sea Viper füzesiyle bir İHA’yı etkisiz hale getirdiğini açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “HMS Diamond Kızıldeniz'de ticari gemileri hedef aldığından şüphelenilen bir saldırı İHA’sını düşürmüştür. Bir Sea Viper füzesi ateşlenmiş ve hedefi başarıyla imha etmiştir. Son dönemde artan yasadışı saldırılar Kızıldeniz'deki uluslararası ticarete ve deniz güvenliğine yönelik doğrudan bir tehdit oluşturmaktadır. Birleşik Krallık, küresel ticaretin serbest akışını korumak için bu saldırıları püskürtmeye kararlıdır” dedi.

Diğer Haberler

  1. MSB'den 'Steadfast Dart-2026' paylaşımı
  2. Şili'de 6.2 büyüklüğünde deprem
  3. Suriye Savunma Bakanlığı: El-Tanf Üssü teslim alındı
  4. Madagaskar'da kuvvetli fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi
  5. Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu
  6. Fransa'da Nils Fırtınası nedeniyle 850 bin hane elektriksiz kaldı
  7. Bakan Işıkhan, ILO Genel Direktörü Houngbo ile bir araya geldi
  8. Bakan Işıkhan, Maldivli Bakan Nazeer ile görüştü
  9. Bakan Işıkhan, Gana Çalışma Bakanı Pelpuo ile bir araya geldi
  10. MKE'den Suudi Arabistan'a yakın hava savunma sistemi

© Copyright 2026

DHA