Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD ve İngiltere, Yemen’de 8 Husi hedefini vurdu

ABD ve İngiltere Savunma Bakanlıkları, dün gece Yemen’de 8 Husi hedefini vurduklarını duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), vurulan hedeflerin füze sistemleri, füze rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve derine gömülü mühimmat depolarını olduğunu belirtti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA)

İngiltere Savunma Bakanlığı operasyona 4 Typhoon FGR4 savaş uçağının ve 2 Voyager yakıt uçağının katıldığını belirterek “Uçağımız, Sana hava sahası yakınındaki iki askeri bölgede birden fazla hedefi vurmak için Paveway IV hassas güdümlü bombaları kullandı. Bu lokasyonlar, Kızıldeniz'de uluslararası gemiciliğe yönelik kabul edilemez saldırıların devam etmesini sağlamak için kullanılıyordu" dedi.

ABD CENTCOM ise “Bu saldırıların amacı, Husilerin ABD ve İngiltere gemilerinin yanı sıra Kızıldeniz, Bab El Mendeb Boğazı ve Aden Körfezi'ndeki uluslararası ticari gemilere yönelik pervasız ve hukuka aykırı saldırılarını sürdürme kabiliyetini zayıflatmaktır” açıklamasını yaptı. CENTCOM, vurulan hedeflerin füze sistemleri, füze rampaları, hava savunma sistemleri, radarlar ve derine gömülü mühimmat depolarını olduğunu belirtti.


Diğer Haberler

  1. Guyana'da feribotun battığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi
  2. BM'den ABD-İran gerilimine ‘diplomasi yoluyla çözüm bulunması’ çağrısı
  3. Trump: İran'la savaşta 18 ABD askeri hayatını kaybetti
  4. ABD: İran'la savaşın maliyeti 37,5 milyar dolara ulaştı
  5. ABD, İran'ın hafta sonu düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden 3'üncü askerinin kimliğini açıkladı
  6. Trump: İran'ın Kazma Dağı bölgesini çok yakında vuracağız
  7. Pezeşkiyan: Müzakereler konusunda uzmanlık dışı açıklamalar kazanımları küçültüyor
  8. Kuveyt: İran saldırıları nedeniyle bazı tesislerde yangın çıktı, üretim üniteleri hizmet dışı bırakıldı
  9. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bin 400'ü aştı
  10. Bahreyn: İran'dan düzenlenen saldırılar engellendi

© Copyright 2026

DHA