Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden üst düzey komutanlardan 7'sinin daha isimleri açıklandı

İran'da ABD ile İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren üst düzey askeri yetkililerden 7'sinin daha isimleri açıklandı.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran basını, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı ‘Savunma ve Direniş Değerlerini Koruma ve Yayma Vakfı’ndan yapılan 2 numaralı duyuru metnini yayımladı. ABD ve İsrail'in saldırılarında İran lideri Ali Hamaney'in ofisinin Genel Sekreteri Tümgeneral Muhammed Şirazi, yardımcısı Tümgeneral Ekber İbrahimzade, Genelkurmay Operasyon Başkanlığı Plan ve Operasyon Dairesi Başkanı Muhsini Mutlak, Genelkurmay İstihbarat Başkan Yardımcısı Tümgeneral Salih Esedi, Kolluk Gücü İstihbarat Teşkilatı Başkanı Gulamreza Rezaiyan, Genelkurmay Hazırlık Dairesi Başkanı Tümgeneral Hasan Ali Tacik ve Silahlı Kuvvetler Hazırlık ve Lojistik Başkan Yardımcısı Tümgeneral Muhsin Darrehbaği'nin de hayatını kaybettiği bildirildi.

İran Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan dünkü açıklamada Savunma Konseyi toplantısı sırasındaki saldırılarda Genelkurmay Başkanı Abdurrahim Musevi, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Muhammed Pakpur, Savunma Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve Silahlı Kuvvetler Lojistik Destek Sorumlusu Aziz Nasırzade'nin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Diğer Haberler

  1. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 247'ye yükseldi
  2. Trump: Komünizm ülkemize yönelik en büyük tehdit
  3. ABD ve İran'dan karşılıklı saldırıları durdurma kararı: Görüşmeler Doha'ya taşındı
  4. DSÖ: Avrupa'da yüksek sıcaklıklar nedeniyle 1300 kişi hayatını kaybetti
  5. Suudi Arabistan’da helikopter düştü: 14 ölü
  6. Fransa'da uçak kazası: 11 ölü
  7. Zelenskiy: Rusya’da iki petrol rafinerisine saldırı düzenlendi
  8. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den ABD’ye çağrı
  10. ABD’de şiddetli yağışların yol açtığı selde 4 kişi hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA