Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD ve Japonya ikili tatbikatının ardından 39 Çin savaş uçağı, Tayvan hava sahasında

Tayvan Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Çin’e ait 39 savaş uçağının güneybatı Tayvan hava savunma teşhis bölgesine (ADIZ) girdiğini duyurdu. ABD ve Japon donanması ve hava kuvvetleri cumartesi günü Filipinler denizinde büyük katılımlı tatbikat gerçekleştirmişti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

Tayvan Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Çin hava kuvvetlerine ait 39 savaş uçağının Tayvan’ın ADIZ bölgesine girdiğini belirterek Tayvan ordusunun karşılığında radyo uyarıları verdiğini ve hava savunma füze sistemlerinin konuşlandırıldığını ifade etti. Bakanlık bunun bugüne kadar en büyük ihlal olduğunu vurguladı.

‘CAYDIRICILIK VE MÜDAHALE KABİLYETİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN’

ABD ve Japon donanması dün ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, Çin Doğu Denizi’nin batısında Japonya ve Filipinler arasında Tayvan’ın da bulunduğu Filipinler Denizi’nde 17 -22 Ocak tarihlerinde ortaklaşa tatbikat yaptıklarını belirtti.

İki ülkenin donanmasının katıldığı geniş çaplı tatbikatta ABD’den 10 savaş gemisinin yanı sıra Vinson ve Lincoln uçak gemileri de katıldı. Japonya Sahil Güvenlik yetkilileri yaptığı açıklamada “Japonya-ABD İttifakının etkin caydırıcılık ve müdahale kabiliyetini güçlendirmek için Okinawa'nın güneyinde, uçak gemisi USS Carl Vinson ve USS Abraham Lincoln dahil olmak üzere on ABD Donanması gemisiyle ikili bir tatbikat gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Macron’dan AB üyelerine çağrı
  2. Netanyahu, Trump ile görüşmek üzere yola çıktı
  3. Hamaney'den 2 bin 108 mahkuma af veya ceza indirimi
  4. Bakan Bolat, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Ataguliev ile görüştü
  5. Rusya: Ukrayna müzakerelerinin devam etmesini bekliyoruz
  6. Bakan Bolat, Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışına katıldı
  7. ABD-Ermenistan arasında 11 milyon dolarlık İHA anlaşması
  8. Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı’na katıldı
  9. İran: Müzakereler konusunda çaba gösteren Türkiye'ye teşekkür ediyoruz
  10. Venüs’te gizli tüneller keşfedildi

© Copyright 2026

DHA