Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'de çöken köprüde kurtarma çalışmaları devam ediyor

ABD’nin Maryland eyaleti valisi Wes Moore, bugün bir geminin çarpması sonucu Francis Scott Key Köprüsü’nün çökmesini takiben olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) -

Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü, bugün bir konteyner gemisinin çarpması sonucu çöktü. Çarpma sırasında köprü araç trafiğine açık ve bazı araçların suya düştüğü belirtildi.

Yetkililer olay yerinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. Baltimore Belediye Başkanı Brandon M. Scott, “Acil durum personeli olay yerinde olup, çalışmalar sürüyor” açıklamasını yaptı.

MARYLAND VALİSİ, KÖPRÜNÜN ÇÖKMESİ SONRASINDA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

aryland Valisi Wes Moore’un sözcüsü Carter Elliott tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Francis Scott Key Köprüsü'nün çöküşünün ardından acil durum personeli olay yerinde olduğundan ofisim ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, Baltimore İlçe Yöneticisi Johnny Olszewski ve Baltimore İtfaiye Departmanı ile yakın iletişim halindedir.

Burada, Maryland'de Olağanüstü Hal ilan ettim ve Biden Yönetiminden gelen federal kaynakları hızlı bir şekilde dağıtmak için kurumlar arası bir ekiple çalışıyoruz. Olaya karışanları kurtarmak için çaba gösteren ve herkesin güvenliği için dua eden cesur erkek ve kadınlara müteşekkiriz.

Bu trajediyi değerlendirmeye ve müdahale etmeye devam ederken, kurtarma çalışmalarını yürüten federal, eyalet ve yerel kuruluşlarla yakın temas halinde olacağız.”



Diğer Haberler

  1. Louvre Müzesi, grev nedeniyle kapandı
  2. ABD'li yönetmen ve eşi, evlerinde ölü bulundu
  3. Avustralya’da plajdaki saldırının ardından silah yasaları sıkılaştırılacak
  4. Kolombiya’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 17 ölü, 20 yaralı
  5. Şili'de devlet başkanlığı seçimini Jose Antonio Kast kazandı
  6. ABD’de üniversitedeki silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli serbest bırakıldı
  7. Avustralya'da plajdaki silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi
  8. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da
  9. İsrail'den Lübnan'ın güneyine İHA saldırısı: 2 ölü
  10. Hamas: İsrail, ateşkesi kasten baltalamaya ve sabote etmeye çalışıyor

© Copyright 2025

DHA