Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'de Minnesota ve Illinois eyaletleri, Trump yönetimine dava açtı

Minnesota ve Illinois eyaletlerinde, federal göçmenlik polislerinin faaliyetlerine karşı ABD Başkanı Donald Trump yönetimine dava açıldı.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD'de Minnesota ve Illinois eyaletleri, Minnesota'da bir kadının Göçmen Polisi (ICE) tarafından vurularak öldürülmesinin ardından, ‘federal göçmenlik polislerinin eyaletlerindeki artan faaliyetlerini engellemek’ amacıyla ABD Başkanı Donald Trump yönetimine karşı dava açtı.

Minnesota Başsavcısı Keith Ellison tarafından ICE operasyonları nedeniyle Minneapolis ve St. Paul kentleri adına ABD Bölge Mahkemesine dava dilekçesi sunuldu. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, ICE Direktör Vekili Todd Lyons, Gümrük ve Sınır Muhafaza (CBP) Komutanı Gregory Bovino, davalılar arasında gösterildi.

Illinois eyaleti Başsavcısı Kwame Raoul de Trump yönetimine dava açarak ICE'nin ‘yasa dışı ve tehlikeli yöntemler’ kullandığını bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Hamaney'in 3 günlük cenaze töreni ertelendi
  2. İsrail Savunma Bakanı Katz: İran'ın atayacağı yeni lider hedefimiz olacak
  3. İspanya Başbakanı Sanchez: Savaşa karşıyız
  4. Gana'da otobüsle ambulans çarpıştı: 16 ölü
  5. Arakçi: Trump, diplomasiye ihanet etti
  6. Hamaney için Tahran'da 3 gün cenaze töreni düzenlenecek
  7. BAE: Mahsur kalan 17 bin 498 yolcu tahliye edildi
  8. İran: Avrupa Birliği, Almanya Şansölyesi'nin baskısı altında
  9. Bakan Bayraktar: Türkiye Petrolleri ile Eti Maden, Kanada'ya yatırım yapabilir
  10. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Saldırıların yoğunluğu artacak

© Copyright 2026

DHA