Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD’de salmonella alarmı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, evlere yemek servisi yapan bir şirketin ürünlerindeki salmonella bakterisi nedeniyle 7 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD'nin California, Missouri, Georgia, Minnesota, Texas, Arkansas, Illinois, Rhode Island, Wisconsin ve Washington eyaletlerinde salmonella salgını tehlikesi olduğu açıklandı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) en az 16 kişiyi etkileyen hastalığın yayılımını doğruladı. CDC, evlere yemek servisi yapan bir şirketin bazı ürünleriyle bağlantılı salmonella salgını tespit edildiğini duyurdu. Salgının, 10 eyalette en az 16 kişiyi etkilediği ve 7 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Ürünlerin içeriklerinde hayvansal gıdaların olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Salmonella, gıda zehirlenmesine en sık yol açan bakterilerden biridir. Hayvanların bağırsaklarında bulunur, dışkı yoluyla çevreye yayılır ve çiğ ya da iyi pişirilmemiş hayvansal gıdalar ile insana bulaşabilir” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, salmonella salgınındaki mide bulantısı, kusma, ishal ve ateş gibi semptomların olacağının altını çizerek, hastalıkların bildirilmesinin genellikle birkaç hafta sürdüğünü kaydetti. Bu nedenle vaka sayısının gelecek günlerde artabileceğine dikkat çekildi.

Söz konusu şirketin yetkilileri ise müşterilerine doğrudan ulaşarak ürünler hakkında bilgilendirme yaptıklarını açıkladı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Güney Kore'ye ait 8 gemi Hürmüz Boğazı'ndan geçti
  2. İran'dan komşu ülkelere İsrail uyarısı
  3. Kanada'da yangın söndürme uçağı düştü: 3 ölü
  4. Rusya: Ukrayna'ya ait 660 İHA'yı düşürdük
  5. Zelenskiy’den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı
  6. Japonya'da 5.8 büyüklüğünde deprem
  7. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi
  8. Rusya: Batı Avrupa, Ukrayna'da barışın sağlanmasında en büyük engel
  9. İngiltere: ABD-İran mutabakatının ardından bir gemi ilk kez saldırıya uğradı
  10. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada’da

© Copyright 2026

DHA