Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'de Trump portreli pasaport dönemi

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkenin bağımsızlığının 250’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, içinde Başkan Donald Trump’ın portresinin bulunduğu sınırlı sayıda özel tasarım pasaport basılacağını duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD, bağımsızlığının 250'nci yıl dönümü olan temmuz ayı için hazırlıklarını sürdürürken, kutlamalar kapsamında piyasaya sürülecek özel pasaportların tasarımı belli oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott yaptığı açıklamada, bu tarihi olayı anmak amacıyla sınırlı sayıda basılacak yeni pasaportların iç sayfalarında ABD Başkanı Donald Trump'ın görselinin yer alacağını belirtti.

Kamuoyuyla paylaşılan taslak tasarıma göre, 10 yıl geçerli olacak yeni pasaportların iç kapağında Bağımsızlık Bildirgesi metni, ABD bayrağı ve Başkan Trump'ın portresi bir arada bulunacak. Görselin alt kısmında ise Trump'ın altın rengi mürekkeple atılmış imzası yer alacak. Pasaportun bir diğer sayfasında ise ressam John Trumbull'ın Kurucu Babalar’ın (Founding Fathers) Bağımsızlık Bildirgesi'ni imzalayışını tasvir eden tablosundan bir kesit bulunacak. Pasaportun arka kapağında da ABD'nin orijinal 13 kolonisini temsil eden yıldızlarla çevrili '250' yazısı ve 1777 tarihli Amerikan bayrağı figürü yer alacak.

Sadece başkent Washington'da piyasaya sürülmesi planlanan bu özel pasaportların, mevcut standart güvenlik özelliklerini de aynı şekilde barındırmaya devam edeceği aktarıldı. Diğer eyaletlerde ise standart pasaport tasarımının kullanımına devam edilecek.

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Rusya'nın İHA saldırılarında 19 kişi hayatını kaybetti
  2. Pakistan Başbakanı Şerif'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
  3. İspanya'daki tren kazasında can kaybı 69'a yükseldi
  4. KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı
  5. YÖK Başkanı Özvar'dan Özbekistan'da yükseköğretim diplomasisi
  6. İran Devrim Muhafızları Ordusu: Hürmüz Boğazı'nda ABD'ye ait İHA düşürüldü
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Diplomasiye şans vermeye devam ediyoruz
  8. İsrail'de seçimlerde sandıkların yüzde 90'ından fazlası açıldı: Çoğunluk sağlanamadı
  9. ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttu
  10. İspanya'da 68 kişinin öldüğü tren kazası sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildi

© Copyright 2026

DHA