Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD’de tüm iç hat uçuşları durduruldu, Başkan Biden bilgilendirildi

ABD sivil havacılık otoritesi olan Federal Havacılık Yönetimi (FAA) bugün açıklama yaparak pilotları uçuş rotalarındaki potansiyel tehlikelere karşı uyaran uçuş kontrol sistemindeki (NOTAMS) teknik bir arıza nedeniyle tüm iç hat uçuşlarının durdurulduğunu duyurdu. Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın bilgilendirildiğini açıkladı.

ABONE OL
ABD, (DHA)

FAA açıklamasında NOTAMS’daki teknik arıza sebebiyle tüm iç hat uçuşlarını durdurduğunu ifade ederek “FAA, NOTAMS’ı eski haline getirmek için çalışıyor. Son doğrulama kontrollerini yapıyoruz ve sistemi şimdi yeniden yüklüyoruz. Ulusal Hava Sahası Sistemindeki operasyonlar etkilenmektedir” dedi. FAA pilotların uçuş öncesi NOTAMS’ı kontrol ettiklerini vurgulayarak kalkmış olan uçakların iniş yapmasının güvenli olduğunun altını çizdi.

FAA, duyurularında güncelleme yaparak NOTAMS’ın bazı bölümlerinin devreye alındığını, Newark ile Atlanta havalimanlarından kalkışların başladığını duyurdu.

BEYAZ SARAY: SİBER SALDIRI DEĞİL

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Başkan, Ulaştırma Bakanı tarafından bu sabah FAA sistem kesintisi hakkında bilgilendirildi. Bu noktada bir siber saldırı olduğuna dair bir kanıt yok” açıklamasını yaptı.  

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ise “Bu sabah FAA ile pilotlara güvenlik bilgisi sağlamak için kilit bir sistemi etkileyen bir kesinti hakkında temasa geçtim. FAA, hava trafiğinin normal operasyonlarına devam edebilmesi için bu sorunu hızlı ve güvenli bir şekilde çözmek için çalışıyor ve güncellemeler sağlamaya devam edecek” dedi. Bakanlığın soruşturma başlatacağı ifade edildi.

 



Diğer Haberler

  1. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, New York'ta BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
  2. Netanyahu, Gazze Barış Kurulu üyeliğini imzaladı
  3. Trump ve Netanyahu, Beyaz Saray’da bir araya geldi
  4. Bakan Işıkhan, 'Çocuk İşçiliğinin Ortadan Kaldırılması 6’ncı Küresel Konferansı’na katıldı
  5. Endonezya'da uçağa silahlı saldırı: 2 ölü
  6. Ukrayna'dan Avrupa Parlamentosu'na 90 milyar avroluk kredi teşekkürü
  7. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Fas'ta
  8. Rusya'da okulda silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
  9. Tayland'da okulda silahlı saldırı: 3 yaralı
  10. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Heybet, Riyad'da 3'üncü Dünya Savunma Gösterisi'ne katıldı

© Copyright 2026

DHA