Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'de Venezuelalı göçmenlere verilen geçici koruma statüsü sonlandırılacak

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Venezuelalı göçmenlere 2021'de verilen geçici koruma statüsünün yenilenmeyeceğini duyurdu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS), Venezuelalı göçmenlere 2021'de verilen ve 10 Eylül itibarıyla süresi dolacak geçici koruma statüsüne (TPS) ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Venezuela'nın düzensiz göçü tetiklemedeki önemli rolü ve Geçici Koruma Statüsü'nün yarattığı açık mıknatıs etkisi göz önüne alındığında, Venezuelalı göçmenler için TPS'nin sürdürülmesi veya genişletilmesi, Trump yönetiminin güney sınırımızın güvenliğini sağlama ve göçü etkili şekilde yönetme çabalarını doğrudan baltalıyor" ifadeleri kullanıldı.

Venezuelalı göçmenlerin, ABD'de geçici olarak kalmasına izin verilmesinin ülke çıkarlarıyla uyuşmadığı vurgulanan açıklamada, bu kişilerin, ülkeden ayrılışlarında ücretsiz uçak bileti ve 1000 dolarlık ‘çıkış avansı’ elde etmek için ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza birimine ait ‘CBP Home’ uygulamasını kullanabileceği aktarıldı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem'in, bu kararı, diğer ABD kurumlarıyla görüştükten sonra ulusal çıkarlara aykırı olduğu gerekçesiyle uygulamanın sona erdirilmesi gerektiğini düşünerek aldığı kaydedildi. 600 bin Venezuelalı göçmenin etkileneceği kararın, resmi gazetede yayınlandıktan 60 gün sonra uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Pakistan’a resmi ziyarette bulunacak
  2. Pezeşkiyan: ABD ile yapılan müzakerelere taviz vermeden gittik
  3. ABD Başkan Yardımcısı Vance: Görüşmelerde önemli mesafe katettik
  4. Bakan Kurum, Londra’da düzenlenen ‘İklim İnovasyon Forumu'nda konuştu
  5. İngiltere'de aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
  6. Çin'den 'ABD-İran müzakereleri'ne destek açıklaması
  7. Bakan Kurum, İngiltere'de
  8. Pakistan Başbakanı Şerif: İran-ABD görüşmeleri başarıyla sonuçlandı
  9. Rusya: Son 24 saatte Moskova yakınlarında Ukrayna'ya ait 84 İHA'yı vurduk
  10. Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, ABD ve Katarlı yetkililerle görüştü

© Copyright 2026

DHA