Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AB’den ateşkes çağrısı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Lübnan'da ateşkes sağlanmasını desteklediklerini söyledi.

ABONE OL
LÜBNAN, (DHA) -

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Borrell, geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'in Lübnan'a geldiğini hatırlattı. Borrell, Berri-Hochstein görüşmesi sonrasında ateşkes önerisinin İsrail hükümetine iletildiğini belirterek, “Ateşkes için İsrail hükümetinden somut ve kesin cevap bekliyoruz” dedi.

 

AB'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Lübnan'da ateşkes sağlanmasını desteklediğini kaydeden Josep Borrell, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin, uluslararası toplum tarafından desteklenen ateşkes önerisini reddettiğini bildirdi.

 

AB olarak ordusuna 200 milyon avro tahsis etmeye hazır olduklarını da ifade eden Borrell, uluslararası toplumu Gazze'deki katliamları durdurmak için adım atmaya çağırdı.

Diğer Haberler

  1. Fransa'da Şampiyonlar Ligi kutlamaları olaylı bitti: 457 gözaltı
  2. İran Meclis Başkanı Kalibaf: Halkımızın haklarını alana kadar hiçbir anlaşmayı onaylamayacağız
  3. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 371'e yükseldi
  4. ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Büyükelçi Barrack, Suriye ve Irak'ta hayati rol oynamayı sürdürecek
  5. İran Devrim Muhafızları Ordusu: ABD'ye ait bir SİHA'yı düşürdük
  6. Trump'tan 'bilişsel test' çağrısı: Başkan ve başkan yardımcısı adayları için zorunlu olmalı
  7. Trump'ın sağlık raporu açıklandı: "Görevini yerine getirmeye tam uygun"
  8. Afganistan'da mültecileri taşıyan araç devrildi: 22 ölü, 36 yaralı
  9. ABD'den Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırı: 3 ölü
  10. İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 355'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA