Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack: Lübnan ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacak

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan’ın ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

ABONE OL
LÜBNAN, (DHA) -

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Lübnan ile İsrail arasında bir ateşkes anlaşması bulunduğunu, ancak tarafların bunu uygulamakta zorlandığını kaydetti. Barrack, “Lübnan’dayız çünkü barışın sağlanmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak bir takvim söz konusu ve zaman azalıyor, bu nedenle bir anlaşmaya varılması için çaba gösteriyoruz” dedi.

Barrack, Lübnan’daki silahlanma konusuna da değinerek, “Silahların yalnızca devlette toplanması gerektiğini söylemiyorum, ancak Lübnan’da sadece tek bir askeri kurumun olması gerektiğini belirten bir yasa mevcut. Lübnan, bu yasayı nasıl uygulayacağına kendisi karar vermeli. Hafif ve ağır silahların mutlaka bırakılması şart” ifadelerini kullandı.

İsrail’in ateşkese uyacağına dair garanti verilmemesi konusundaki tutumuna ilişkin Barrack, kendisinin müzakereci olmadığını, taraflar arasında olumlu etki yaratmaya çalışan siyasi bir aracı olduğunu belirtti. Barrack, Lübnan’ın ikinci bir İsrail savaşıyla karşı karşıya kalmayacağını söyleyerek, ABD Başkanı Donald Trump’ın Lübnan’a destek olmak istediğini iletti.

Barrack ayrıca, Suriye’de sağlanacak istikrarın Lübnan’da da istikrarın güvencesi olacağını belirtti.

Diğer Haberler

  1. Trump'tan 'Hürmüz Boğazı' paylaşımı
  2. Tayland'da sel: 8 kişi hayatını kaybetti
  3. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Savaşa da diplomasiye de hazırız
  4. Güney Afrika’da düzenlenen üç silahlı saldırıda 31 kişi hayatını kaybetti
  5. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic istifa etti
  6. Trump: Bu hafta İran'la daha fazla görüşme bekliyorum
  7. İran: ABD’ye ait insansız su altı aracı ele geçirildi
  8. Kronik uykusuzluk tedavisi biyolojik yaşlanmayı yavaşlatıyor
  9. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
  10. Dışişleri Bakanı Fidan’dan BM değerlendirmesi

© Copyright 2026

DHA