Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'nin California eyaletinde Ramazan ve Kurban bayramları resmi tatil ilan edildi

ABD'nin California eyaletinde Ramazan ve Kurban bayramları eyalet çapında resmi tatil olarak kabul edildi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD'nin California eyaletinde Müslümanların kutladığı dini bayramlara ilişkin kapsamlı bir yasal düzenleme hayata geçirildi. Eyalet Temsilciler Meclisi Üyesi Matt Haney tarafından sunulan 'AB 2017' isimli yasa tasarısı, California Valisi Gavin Newsom tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında Ramazan ve Kurban bayramları eyalet genelinde resmi tatil statüsü kazandı.

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) verilerine göre ABD'de en yoğun Müslüman nüfusunun yaşadığı ve 1 milyondan fazla Müslüman'a ev sahipliği yapan California'da kabul edilen yasa, kamu çalışanları ile öğrencilere esneklik sağlayacak. Yasa tasarısını hazırlayan Matt Haney, California'daki Müslüman topluluğun geleneklerinin saygıyı hak ettiğini belirterek, hiçbir öğrenci veya çalışanın dini vecibeleri ile okul veya iş yeri arasında seçim yapmak zorunda kalmaması gerektiğini vurguladı.

Kararla birlikte California, 2025 yılında benzer bir düzenlemeyi hayata geçiren Washington eyaletinin ardından Ramazan ve Kurban bayramlarını resmi tatil olarak tanıyan ikinci eyalet oldu.

Diğer Haberler

  1. Rusya'da Tu-95 tipi stratejik bombardıman uçağı düştü: 6 ölü, 1 yaralı
  2. Trump'tan 'yapay zeka' kararnamesi: Bütün kurumlarda 'süper zeka' terimi kullanılacak
  3. Bakan Bolat'tan Chicago'daki Türk Ticaret Merkezi'ne ziyaret: ABD ile ticaret hedefimiz 50 milyar dolar
  4. Trump'tan İran açıklaması: Eninde sonunda pes edecekler
  5. Dubai-Tel Aviv seferini yapan yolcu uçağında kaçırılma alarmı: Suudi Arabistan'a iniş yaptı
  6. KKTC Başbakanı Üstel: Gemi kazasında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı
  7. Katar Dışişleri Bakanlığı: ABD ve İran arasında ortak zemin oluşturmak için çalışıyoruz
  8. UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankeri vuruldu
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'de mevkidaşı Aguiar-Branco ile görüştü
  10. Özbekistan’da ‘Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek, Ortak Vizyon’ paneli düzenlendi

© Copyright 2026

DHA