Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD'nin Gazze'de ateşkes önerisi: İsrail imzaladı, Hamas yetersiz buldu

ABD, İsrail'in Gazze'de ateşkes önerisini imzaladığını duyurdu. Hamas'ın ise anlaşmayı yeterli bulmadığı belirtildi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Hamas ile Tel Aviv arasında esir takası ve Gazze’de geçici ateşkes için sunduğu son öneriyi kabul edeceğini söylediği bildirildi.

ABD, İsrail'in Gazze'de ateşkes önerisini imzaladığını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Hamas'ın henüz öneriyi kabul etmediği ve görüşmelerin sürdüğü aktarıldı. Diğer yandan Hamas ise ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff aracılığıyla ara bulucular tarafından Gazze'de olası ateşkes sürecine ilişkin sunulan yeni taslağı teslim aldığını duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu önerinin şu anda Hareket'in ilgili birimlerince ‘sorumluluk bilinciyle’ incelendiği kaydedildi. Açıklamada, verilecek cevabın, "Gazze’deki Filistin halkının çıkarlarını koruyacak, insani yardımların ulaşmasına katkı sağlayacak ve kalıcı ateşkesin sağlanmasına hizmet edecek şekilde olacağı" belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Zelenskiy: Ruslar ölülerini saymaz ama kaybettikleri her dolar ve avroyu sayarlar
  2. Rusya’da okulda bıçaklı saldırı: 10 yaşındaki öğrenci öldü
  3. Endonezya'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1053’e yükseldi
  4. Trump: Ukrayna’da barış için yapılan görüşmeler olumlu ilerliyor
  5. Zelenskiy: Toprak bütünlüğü konusunda taviz vermeyi düşünmüyoruz
  6. Trump, fentanili kitle imha silahı ilan eden kararnameyi imzaladı
  7. Louvre Müzesi, grev nedeniyle kapandı
  8. ABD'li yönetmen ve eşi, evlerinde ölü bulundu
  9. Avustralya’da plajdaki saldırının ardından silah yasaları sıkılaştırılacak
  10. Kolombiya’da otobüs uçuruma yuvarlandı: 17 ölü, 20 yaralı

© Copyright 2025

DHA