Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD’nin Yemen Temsilcisi Lenderking, Umman ve Suudi Arabistan’a gidecek

ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Husilerin Kızıldeniz’deki saldırılarını durdurma çabalarını görüşmek üzere Umman ve Suudi Arabistan’a resmi ziyarette bulunacak.

ABONE OL
Vahdet AYAZ, (DHA)-

 

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Lenderking’in ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada, “ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Husilerin son dönemde BM, diplomatik ve uluslararası STK personeline yönelik gözaltıları ve Husilerin Kızıldeniz ve çevresindeki su yollarında pervasızca gerçekleştirdikleri saldırıların bir an önce sona erdirilmesini güvence altına alma çabaları konusunda ortaklarıyla görüşmelere devam etmek üzere bu hafta Suudi Arabistan ve Umman'a gidiyor. Husi gözaltıları ve saldırıları Yemen'deki çatışmaya kalıcı bir çözüm bulunması yönünde kaydedilen ilerlemeyi tehdit etmekte ve Yemenlilere ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılmasını engellemektedir” denildi.

Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  2. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti
  5. BRICS Dışişleri Bakanları Hindistan’da bir araya geldi
  6. Rubio: ABD'nin çıkarlarıyla Çin'in çıkarlarının çatışacağı durumlar olabilir
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir araya geldi
  8. Şi ve Trump, Cennet Tapınağı’nı ziyaret etti
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan'da resmi törenle karşılandı
  10. Ukrayna: Rusya, 56 füze ve 675 SİHA ile saldırı düzenledi

© Copyright 2026

DHA