Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akademisyenler: Darwin’in teorisi yeniden incelensin

Darwin’in doğal seçilim teorisini eleştiren ve bu kuramın araştırılması gerektiğini talep ederek bildirge imzalayan akademisyenlerin sayısı dünya genelinde bini geçti.

ABONE OL
Gonca YAĞCI, (DHA)

2001 yılında başlatılan ‘A Scientific Dissent From Darwinism’ (Darwinizm’den bilimsel ayrılış bildirgesi) kampanyasında imza atan akademisyenlerin sayısı bu ay bin 43’e ulaştı.

Kampanya için açılan internet sitesinde akademisyenlerin bu bildirgeyi neden destekledikleri şu sözlerle ifade ediliyor: ‘’Darwin’in, hayatın karmaşıklığının açıklanması için kullanılan doğal seçilim ve rastlantısal mutasyon mekanizmalarının yeterlilikleri konusundaki iddialara şüpheyle yaklaşıyoruz. Darwinin teorisi için kanıtların dikkatli bir şekilde incelenmesi desteklenmelidir’’.

Aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 15 farklı dilde hazırlanan bildirgenin sitesinde bildirgeyi imzalayanların biyoloji, kimya, matematik, mühendislik, bilgisayar bilimleri ya da diğer doğa bilimlerinden herhangi bir daldan doktoraya sahip olması gerektiği ifade ediliyor.

Bildirgeyi imzalayanlar arasında Harvard, Yale, Colombia, Cornell, Princeton Üniversitesilerinde doktora yapan akademisyenler yer alıyor.

Listeyi elinde bulunduran Discovery Insititute’den Sarah Chaffee, Thecollegefix.com internet sitesine, bu ay listeye imza atanların sayısının bini geçtiğini söyledi.

Discovery Institute’den David Klinghoffer ise bildirgeye imza atanların kariyerlerini veya saygınlıklarını riske attıklarını belirtti.

Diğer Haberler

  1. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Savaşı onurlu bir şekilde bitirmeye çalışıyoruz
  2. İran'da sivil uçuşlar yeniden başlatılacak
  3. Ukrayna'da silahlı saldırı: 6 ölü, 14 yaralı
  4. İran: Hürmüz Boğazı'ndan biz geçemiyorsak başkaları da geçemez
  5. İran: Abluka kaldırılana kadar Hürmüz Boğazı kapalı kalacak
  6. Trump: İsrail sevilse de sevilmese de ABD'nin büyük bir müttefiki
  7. CHP Genel Başkanı Özel: Demokrasi ve adalet için 105 dev miting yaptık
  8. Trump’tan İran açıklaması: Bize şantaj yapamazlar
  9. MSB: Somali'deki sondaj gemilerimize tam koruma sağlanıyor
  10. CHP Genel Başkanı Özel, Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Klingbeil ile görüştü

© Copyright 2026

DHA