Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Almanya: Bu, NATO'nun savaşı değil

Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin, “Bu, NATO'nun savaşı değil” dedi.

ABONE OL
ALMANYA, (DHA) -

 

Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamada bulundu. Kornelius, “Bu, NATO'nun savaşı değil. NATO, bir savunma ittifakıdır. Alman hükümeti de ittifakın yetki alanını ve bu savaşa katılım konusundaki kendi pozisyonunu net şekilde değerlendirmelidir ifadelerini kullandı.

Kornelius, operasyonların genişletilmesinin Orta Doğu ile Körfez bölgesindeki diğer ortaklar için büyük riskler doğuracağını da bildirdi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI WADEPHUL: ALMAN HÜKÜMETİNİN TUTUMU NET

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ise ülkesinin Hürmüz Boğazı'ndaki gerilim ve İran'a yönelik saldırılar bağlamında uluslararası bir askeri operasyona katılmayacağını yineledi. Wadephul, katıldığı bir televizyon programında, Almanya'nın söz konusu çatışmanın aktif bir parçası olmayacağını söyleyerek, “Yakında bu çatışmanın aktif bir parçası olacak mıyız? Hayır” diye konuştu.

Alman hükümetinin bu konudaki tutumunun net olduğunu vurgulayan Wadephul, bu yaklaşımın Başbakan Friedrich Merz ve Savunma Bakanı Boris Pistorius tarafından da açık şekilde dile getirildiğini aktardı.

Diğer Haberler

  1. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 265'e yükseldi
  2. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt ay sonunda görevinden ayrılıyor
  3. İran'dan Fransa'ya 'insan hakları' tepkisi
  4. Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok
  5. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  6. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  7. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  8. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  9. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  10. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak

© Copyright 2026

DHA