Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Amazon ormanlarında ağaçların kesimi 2023’te düştü

Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Marina Silva dün bir basın toplantısı düzenleyerek Amazon ormanlarında ağaç kesiminin 2023 yılında yüzde 33,6 oranında düştüğünü duyurdu.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

 

Ormansızlaştırmanın yoğun olduğu Brezilya’nın Amazon ormanlarıyla ilgili dün açıklama yapan Brezilya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Silva, 2023 yılının ilk altı ayında ağaç kesiminin yüzde 33,6 oranında düştüğünü duyurdu. Geçen yıl aynı dönemde 3 bin 988 kilometrekare olan ormansızlaştırmanın bu yıl 2 bin 649 kilometrekareye gerilediğini belirtildi.  

Brezilya’da seçimleri kazanarak 2023 itibariyle göreve başlayan Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2030 itibariyle Amazon ormanlarında ağaç kesimini sona erdireceğini duyurmuştu. Eski Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun görevde olduğu geçen yıla göre kıyaslama yapan Bakan Silva, geçen yılın Haziran ayına göre bu Haziran ayında yüzde 41’lik bir ormansızlaştırma düşüşü yaşandığını vurguladı.

 


Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Kazakistan ile ticaret hacmimizi 15 milyar dolar hedefine ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz
  2. İngiltere Sağlık Bakanı Streeting istifa etti
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Çin Devlet Başkanı Şi: İki ülke rakip değil, ortak olmalı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
  6. Bakan Kurum, Çin’de Türkiye’nin COP31 vizyonunu anlattı
  7. Emine Erdoğan, Kazakistan'da Sıfır Atık Eğitim Laboratuvarı'nın açılışını yaptı
  8. Beyaz Saray: Trump ve Şi, İran'ın asla nükleer silahı olmaması üzerinde anlaştı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kazakistan'da 'Ahmet Yesevi Özel Devlet Nişanı'
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Altıncı Toplantısı'na başkanlık etti

© Copyright 2026

DHA